Društvo

Nesuglasice u Poreskoj upravi RS rješava Vlada

Direktorka insistira na ZATVARANJU OBJEKATA, pomoćnik samo za NOVČANE KAZNE

Direktorka Poreske uprave RS Zora Vidović inicirala je pokretanje disciplinskog postupka protiv pomoćnika, koji je nadležan za područni centar Trebinje – Vojina Mrđe.

Razlog za ovu inicijativu zvanično niko ne želi da otkrije. Saznaje se da je Mrđa tražio da se određenim lokalima i radnjima koji nisu izdavali fiskalne račune ne izriče privremena zabrana obavljanja djelatnosti od 15 dana, već novčana kazna.

Loading...
Zora Vidović

Mrđa je, po saznanjima, svoj zahtjev pravdao time da u jeku turističke sezone ne treba zatvarati radnje i kafane, već da ih treba novčano kažnjavati.

Međutim, Vidovićka je insistirala da sankcije budu identične na području cijele teritorije Republike Srpske.

Tako su njihove nesuglasice završile pred Vladom RS, koja danas razmatra inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka protiv Mrđe. Vlada se još nije izjasnila, a u Poreskoj upravi RS su nam potvrdili da je direkorka Poreske uprave RS pokrenula ovu inicijativu, i to na osnovu nalaza provedene interne kontrole.

Mrđa kaže da je upoznat sa inicijativom, ali nije želio da priča o tome šte se desilo.

– U svakom slučaju, riječ je o proceduralnoj, a ne suštinskoj stvari. Smatram da nisam napravio nikakav propust, a vidjećemo šta misle u Vladi RS – dodaje Mrđa.

Inspektori Poreske uprave RS su u šest mjeseci obavili 1.899 kontrola evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa, te su zbog uočenih nepravilnosti izdali 836 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazne od 636.250 KM.

Istovremeno, za 265 poreskih obveznika izrečena je mera privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa, najviše u Područnom centru Banjaluka – 65, Prijedor 25, Doboj 37, Bijeljina 41, Zvornik 19, Istočno Sarajevo 55, te u Područnom centru Trebinje 23 mjere.

Riječ je o kampanji “Korak preduzmi, račun uzmi” koja ima za cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, jer se, kako se navodi, upravo uzimanjem računa daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga Republike Srpske.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!