Društvo

Davor Dragičević: Neka Predsjednik, premijerka i ostali sa press konferencije javno kažu da nemaju nikakve veze sa organizovanim ubistvom Davida Dragičevića (VIDEO)

Sto trideset i prvi dan okupljanja građana na centralnom banjalučkom trgu u pomen ubijenog Davida Dragičevića.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida se obratio sugrađanima riječima:

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

– Mirno i dostojanstveno stojimo sto trideset i jedan dan. Tražimo samo dvije riječi: istinu i pravdu.

Napomenuo je da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je kazna za ovo djelo predviđena do 45 godina robije.

Obratio se tužiocu i Tužilaštvu.

– Ako je majka mogla dati izjavu, ako sam ja mogao dati izjavu, očekujem sada da Milorad Dodik da izjavu Tužilaštvu, Željka Cvijanović, Dragan Lukač, Darko Ilić, Željko Karan, Đorđe Rađen, Filip Ćulum i ostalih 15 jataka a dobro znate ko su.

Okupljeni građani su ove riječi pozdravili velikim aplauzom.

– Sinovi, nazovimo moćnika, sinovi helikopterskog servisa, nastavio je. Neka kažu, Davor Dragičević stoji iza svake riječi koje je javno izrekao od 18. marta 2018. godine. Neka Predsjednik javno kaže i potpiše, neka premijerka javno kaže i potpiše i ostali sa press konferencije. Da nemaju nikakve veze sa organizovanim ubistvom Davida Dragičevića.

– Neka javno kažu, da znamo. Neka javno kažu, sve što su tvrdili za mene i za grupu Pravda za Davida. Da sam vehabija, terorista, Sorođevac, FBI…neka kažu i nek’ potpišu. I nek’ kažu da Davor Dragičević rušiteljl njihove Republike Srpske zato što traži ko mu je oteo, silovao, masakrirao i na kraju ubio dijete.

– Ne smijete, ne možete – rekao je Davor pa postavio niz pitanja.

– Šta radi kompanija Mtel i Lopičić, direktor? Skrivaju dokaze, uništavaju. Mup-u, Tužilaštvu: Gdje je Davidov telefon? Gdje se nalazi? Imam ugovor, to je moj telefon. Kupljen u poslovnici Mtela…legalno. Sve dokaze imam. Gdje su Davidove gaće? Gdje je Davidova marama? Institucijama: Gdje je osmjeh Davidov? Gdje su sad oči Davivode? Gdje mu je srce? Gdje mu je duša?

– Strunula, povikao je. Država mi je ubila dijete…institucije. Nečasni pripadnici MUP-a Republike Srpske su ubili Davida Dragičevića. ‘Ajmo sad me demantujte.

RTRS i Ćeranić

– Moramo tužiti Radio-televiziju Republike Srpske, moramo. Zato što je svojim prilozima direktno podstrekavala na nasilje. Nasilje, da se dogodi ovdje na Trgu i označavala nas tako kako nas je označavala. Ćeraniću, tužiću te zato što si javno podstrekavao na nasilje nad Davorom Dragičevićem koji još uvijek ima porodicu. Niste nas sve pobili a i ne možete nas sve pobiti, ima nas malo više gospodo, nego vas. Davor Dragičević sad ima mnogo više djece nego što je imao, zapamtite.

– Sačekaću još ponedjeljak. Otići ću još kod tužioca Dalibora Vreće i Želimira Lepira. U ponedjeljak, znam vrlo dobro koga treba uhapsiti. Ne budu li svi uhapšeni i sankcionisani, neću više sarađivati s njima. Od ponedjeljka, drugi istražni tim, međunarodni, i prošireni dio pravnog tima, će sve preuzeti. Vidjećete gospodo kako ćete završiti i kako će vam biti.

– Sljedeće sedmice dolazi i b92 televizija i, Predsjedniče, dolazi i BBC. Ne da ih ti primiš nego Davor Dragičević. Da se znaju kakav ološ i bagru imamo u državi.

Zahvalio se svima koji mu daju nesebičnu podršku i dodao

“Nisam ja hrabar, hrabriji ste vi puno od mene. Ja sam hrabar što moram a vi ste hrabri zato što ste hrabri..što bi rekla Željka Cvijanović.”

Zamolio je sve koji su u mogućnosti da zovu medije iz regiona i EU i informišu ih “da čitav svijet zna u kakvom getu trenutno živimo…ali nećemo još dugo, oslobodićemo se mi njih”.

Daniela Ratešić Došen

Daniela Ratešić Došen je pročitala poruku Slavice Serdar Tomić koja je istu posvetila svima onima koji stoje na Trgu i daju podršku porodici Dragičević svih ovih dana. Poruku prenosimo u cijelosti.

Jednom kad sve ovo bude juče,
Stavit ćeš na krilo unuče.
Jednom kad zime zasniježe,
Reci “Ja sam bio uz Davora kad je bilo najteže!!!”
“Ja sam bio uz Suzanu kad je bilo najteže!!! ”

Sve sto želim reći,
Da kucnuo je poslednji čas.
Ne bude li ISTINE I PRAVDE,
Tada neće biti ni nas.

Šta njima znače naši životi,
Šta to oni znaju o ljepoti.
Nek´ zauvjek u blatu laži ostanu.

Jednom kad sve ovo bude juče,
Kad zora svane, a svanuće,
Nemoj da ti bol grudi steže
ŠTO NISI BIO TU KAD JE BILO NAJTEŽE!

Teodora Dragičević, Nensi Puškar i mali Nikolo
Teodora Dragičević, Nensi Puškar i mali Nikolo

Ozren Perduv je zatim pročitao Davidovu molitvu mali Nikolo je recitovao Davidovu pjesmu.

Nakon što su građani u glas odpjevali himnu Trga, Klinac u getu, Davor se još jednom obratio sugrađanima.

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

citirao je Davor uz povike negodovanja okupljenih građana.

(foto: Suad Ahmetović Suli)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!