Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Davor Dragičević: Pravda za Davida se nikad neće završiti! Nastavićemo da postojimo! (FOTO/VIDEO)

Sto trideset i teći dan okupljanja na centralnom banjalučkom trgu u pomen ubijenog Davida Dragičevića.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, se obratio okupljenim građanima.

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Sto trideset treći dan da tražimo istinu i pravdu za Davida. I ja i majka i braća i sestra i vi oko nas i čitava grupa Pravda za Davida.

Podsjetio je da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je predviđena kazna za to djelo do 45 godina robije.

– Državo, državo šta sam od tebe doček’o? Od 92. pa na ovamo. Dočekao sam 25. marta u 10 časova ujutru da mu ljubim mrtva usta. Da ga gledam, šta su mu uradili. Prije toga, 6 dana da ga spašavam ali spasiti ga nismo uspjeli.

– Čim’ je on to zaslužio? Čim’ sam ja to zaslužio, svi mi…? – upitao je Davor i dodao da će “doći vrlo brzo, sine, pravda…i za tebe i za svu djecu” a okupljeni građani su ove riječi pozdravili aplauzom.

– Dušebrižnici ove države, koji kažete da ja i grupa Pravda za Davida je rušimo, pa me tjerate 5. aprila, na Novom groblju u Vrbanji, da ga moram istjerati iz hladnjače. Pa da ga izvlačim iz hladnjače, pa da mu režem kosu da bi dokazao da nije to što vi tvrdite da jeste – a u stvari vi ste to sve. Jednog dana će to pokazati i vaš toksikološki nalaz.

– Moram stajati kraj majke da mu ona, posljednji put, opegla odjelo. Da ga obuče. Da bude lijep kao za maturu.

– E to je, Milorade i pozicijo i opozicijo, sva istina. Zašto me niste uhapsili? Tvrdim, Davida Dragičevića su ubili i masakrirali nečasni pripadnici MUP-a Republike Srpske.

– Moraćete ubrzo reći istinu. Vrlo dobro znate ko su egzekutori i saučesnici i ubice i nalagodavci. Sve sam vam dao u Tužilaštvu. Sve. Hoćete i imena? Dobićete malo širi spisak.

– Hoćete izbore? Kako? Kako ćete izbore održati? Da nas pobijete poslije sve? Da nam djecu pobijete? Ako jedan predsjednik može reći one riječi

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

reče Milorad Dodik, Predsjednik Republike Srpske.

– Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, reče da nema elemenata krivične odgovornosti. Jel tako Dragane? Kad je David ubijen.

– Ćelo Ilić reče da je vrlo lako zadesna smrt a na Anketnom odboru da nije. Iliću ko je ubio Davida? Lukaču, ko je ubio Davida? Karanu, ko je ubio Davida? Đorđe Rađenu, ko je ubio Davida? Lukaču, isto, i Milorade i Željka – ko je ubio Davida?

– ‘Ajmo, dajte izjavu da ne znate, da nemate ništa s tim. Ali potpisanu pa da vidimo. Hoćete novi tim ali naravno iz inostranstva, u toku istražnih radnji? I forenzički i patološki. Biće proširen i već je proširen advokatski tim ali sa ljudima koji su časni i pošteni i nepotkupljivi! Nima ne trebaju pare – rekao je Davor.

– Ili organizujte konferenciju za štampu, kao 26. marta, pa dajte nam snimke i recite da je David lopov, ušao na balkonska vrata, pa skočio pa imao masku na licu kad je izlazio, pa ponio laptop, pa imao u sebi alkohol, LSD, koji je na Skupštini vrlo jeftin i marihuanu. Pa je skočio lastu u Crkvenu.

Davorove riječi

– Recite to i donesite ovdje dokaze pa da sperem ljagu i sa sebe i sa Davida i sa Pravde za Davida. Uzmete šmrk kao komunalci i očistite Trg i vladajte hiljadu godina u svojoj privatnoj državi.

su dočekane aplauzom okupljenih.

– I osveštavajte koga god hoćete, mene ne morate. Sve manipulacije koje proističu a uperene su protiv mene, mog djeteta i protiv grupe Pravda za Davida, su zato što štite nalagodavce i ubice Davida Dragičevića. Sve i jedno saopštenje.

– Predmet organizovanog ubistva Davida Dragičevića će se završiti kad vrate gaće ali, da vam kažem sad nešto,

– Pravda za Davida se u ovoj državi nikad neće završiti! Nikad! Pravda za Davida i za sve nas. Dok je svijeta i vijeka, nastavićemo da postojimo!

– Zar treba ova djeca da se prepuste vama, zločincima i ubicama? I mi imamo još života. Pa da ga provedemo kako teba. Samo u državi gdje vlada zakon i red, ali jednak za sve. I za Davora i za Dženana i za Arbutinu i za Anđelković i za sve.

– Sve nam možete uraditi, i meni ste uradili i previše toga. Nisam nikad nikog ni prozvao ni u perio prst ali shvatite da mi dijete ne možete ubiti. Pošto imam troje, tebi je lako jedno. E nećeš više ni jedno! Djecu vam nikad nećemo oprostiti – upozorio je on.

Potom su okupljeni građani odpjevali refren pjesme koju je napisao i izveo David Dragičević, Klinac iz geta.

Davor se potom još jednom obratio građanima.

– Znate vrlo dobro da sam govorio preko mjesec dana: Mir, dostojanstvo, bez politike. Sami su uvukli politiku u ovaj slučaj. Sami. Nikoga nismo ni dirnuli ni čačnuli. Prvi su počeli, prvi će i završiti.

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

reče Milorad Dodik, Predsjednik Republike Srpske.

 

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button