Magazin

Tajna mladog lica je u lijepim obrvama: Evo kako da vaše budu poput onih koje krase lica poznatih djevojaka

Da li postoji žena koja baš svaki put uspije da počupa obrve onako kako je zamislila? Loša pinceta, brzopletost i pogrešne metode najčešći su krivci za nepravilno počupane obrve, ali ta muka može da se izbjegne ako usvojite sljedećih pet pravila.

U proteklih nekoliko godina u modu su se napokon vratile lijepe prirodne obrve koje na privlačan način uokviruju oči, a lice naizgled čine mlađim.

Nakon zahtjevnih devedesetih u kojima su se obrve svakodnevno čupale kako bi izgledale poput tankih lukova, na snazi je prirodan izgled sa sloganom – “što gušće, to bolje, samo da je uredno”.

Loading...

Naravno, i guste obrve zahtijevaju puno posla, koji počinje s najvažnijim korakom – čupanjem, pri kojem su najizglednije greške u koracima.

Da li sanjate o predivno počupanim obrvama koje sami možete da oblikujete i kod kuće, usvojite nekoliko zlatnih pravila koja će vam pomoći da postignete glamurozan izgled obrva, kakav njeguju poznate devojke poput Kendal Džener i Ešli Grejem.

1. Vratite se korijenima i naučite trik s olovkom

Ovaj trik je star, ali uvijek pali! Ova jednostavna metoda u samo tri koraka pokazaće vam koji bi vam oblik obrva najbolje pristajao, prema crtama vašeg lica.

POSTUPAK: Prislonite olovku uz kost nosa i pogledajte gdje se vrh olovke nalazi uz obrve. Na ovom mjestu one bi trebale da počinju. Zatim od nosa okrenite olovku tako da se njena sredina nađe na sredini zjenice oka. Vrh olovke koji se u tom trenu nalazi na obrvama, pokazaće vam gdje bi trebala da bude njihova najviša tačka. Nakon toga okrenite olovku prema spoljašnjoj ivici oka i označite tačku na kojoj se vrh olovke u tom trenutku nalazi na obrvama. Na tom mjestu one bi trebale da se završavaju.

2. Očistite dlačice

Nikad nemojte čupati iscrtane obrve – velika je vjerovatnost da ćete pogriješiti i počupati previše ili u pogrešnom obliku. Stručnjaci tvrde da su čiste, nenašminkane obrve najbolje za oblikovanje.

3. Nabavite bijelu olovku

Prije čupanja, bijelom olovkom iscrtajte oblik koji želite da dobijete. Taj šablon će vam pomoći da dobijete rezultat kojem ste se nadali, i da izbjegnete efekat različitih obrva.

4. Uložite u kvalitetnu pincetu

Bez tog, osnovnog alata, teško je lijepo počupati i oblikovati luk obrva.

5. Poštujte “pravilo s dvije dlake”

Stručnjak za obrve Keli J. Bartlet za portal “In Style” otkrio je jednostavan trik: “Nikad nemojte čupati više od dvije dlake odjednom, jer ćete u protivnom lako pretjerati”.

Izvor
Aura
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!