Banjaluka

Radar na tranzitu ne radi pune tri godine, istovremeno onaj u Zelenom Viru daje se u zakup

Vlada Republike Srpske, preko prijateljske firme Prointer nabavlja dva nova radara, a u međuvremenu kamera na magistralnom putu Banjaluka – Klasnice ne radi pune tri godine.

Vlada odnosno Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske nabavlja nove radare za mjerenje brzine. Radi se o dva radara, a za potrebe Vlade nabaviće ih firma Prointer.

Nabavka će da košta, objavio je portal Kapital, više od 187 000 maraka. Radari će nakon nabavke biti ustupljeni Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Međutim, zanimljivo je to da MUP trenutno ne koristi ni sve radare odnosno kamere koje su već postavljene na putevima Republike Srpske.

BN saznaje kamera na magistralnom putu M 16 Banja Luka-Klašnice ne radi pune tri godine. To su potvrdili u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Stacionirani radar ne radi od 21. jula 2015. godine i to je skandalozno, kaže predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Milanko Mihajilica.

Predsjednik skupštinskog odbora za bezbjednost tvrdi da nemogućnost popravke jedne kamere tri godine daje novo svjetlo na nedavnu namjeru MUP-a da kroz javno privatno partnerstvo nabavi stotinu radara.

Vlada je, inače, za sada odustala od javno privatnog partnerstva i nabavke stotinu radara na način da MUP dijeli zaradu sa privatnim partnerom.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!