Politika

Starješine Vojske Republike Srpske: Vlast ‘precrtala’ oficire VRS (VIDEO)

Starješine Vojske Republike Srpske su potpuno zanemarene, a odnos Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite je neprimjeran, ocijenjeno je na konferenciji za novinare koja je održana u Banjaluci.

Više od 80 odsto ove boračke populacije nema riješeno stambeno pitanje i živi u uslovima nedostojnim čovjeka, tvrde u Organizaciji starješina Vojske Republike Srpske. Naveli su i primjer pukovnika Vidoja Blagojevića, koji je nakon odslužene kazne Haškog tribunala bez krova nad glavom.

Sa problemima su, kažu, upoznali i predsjednika Srpske, ali i resornog ministra, međutim, rješenja nama. Nas, koji smo branili i stvarali Republiku Srpsku su precrtali, ističu starješine.

„Ministar Savanović mora da shvati da njegova uloga nije samo da se slika na parastosima širom Srpske, već da rješava pitanje svih boraca i predlaže odgovarajuća zakonska rješenja. Organizacija starješina osuđuje ovakav nepatriotski odnos Ministarstva za boračka pitanja prema starješinama koje su nosile Organizaciju Vojske Republike Srpske“, rekao je predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Milovan Milutinović.

Iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske ukazuju na rasipanje novaca. Najavljuju da će zatražiti detaljan pregled utroška ogromnih sredstava Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!