Društvo

Sto četrdeseti dan na Trgu: David je bio sin ljubavi i sreće (VIDEO)

Sto četrdeseti dat za redom građani na Trgu traže istinu i pravdu.

Ovog puta se okupljenim građanima obratila Nikolina Učur, Davidova strina.

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

– Sto četrdeseti dan na tvom, Davidovom trgu. Tvoj otac Davor, majka Suzana, sestra Teodora, brat Andrej i grupa Pravda za Davida traže samo dve riječi: istinu i pravdu, svaku veče na miran i dostojanstven način.

– Dobro veče, Moje ime je Nikolina. Mnogi me znaju kao Strina. Strina Davidova i imam privilegiju večeras pričati pred vama umjesto Davora. On je na putu danas, sutra će nam se pridružiti.

– Prvo da vam se zahvalim što 140 dana dolazite da nas podržite u našoj borbi. Mi želimo samo jedno a to je da državaa otkrije ko je ubio Davida i sa tim vrati sigurnost svima nama.

– Do večeras se nisam oglašavala na Trgu. Oprostite mi, nisam iz razloga što nemam snage da vam objasnim i opišem tu zadnju noć kada smo suprug i ja posljednji put vidjeli našeg Davida. To je bio 18. mart, 1 čas poslije ponoći.

– Tad sam ga poljubila, pitala da ga vozim kući. On je rekao: “Strina, čeka me raja u fabrici, idemo da se provedemo. – Dobro srećo, čuvaj se. Zovi ako nešto bude trebalo.”. A trebalo je a on nije zvao.

– Možda jeste glasom svojim ali ja, otac, njegova majka ga nismo čuli. Šta ste mu to uradili? Šta je David uradio da bude osuđen na smrtnu kaznu, na mučenje? Šta je uradio da bude bačen u govna? A svi znamo da se nije sam bacio, priznali ste to.

– David je bio je bio prvo brat svojoj sestri Teodori. Bio je brat mome sinu Alekseju. Znate šta je meni dijete od 5 godina reklo?

“Mama, skloni sliku Davidovu. Zašto sine? Zato što sam ljut na njega jer me ostavio i otišao kod seke.”

– Kako da mu kažem da ga više nema, da ga više nikad neće biti? David nije ni narkomam, David nije ni lopov. David je sin, brat, drug, komšija za poželiti. David je bio sin ljubavi i sreće.

– Nisu ga interesovale pare, priče, tračevi. Nije bio pakostan, bio je divan i dobar za sve.

– Nikad neću zaboraviti njegove riječi kada mi kaže “Strina draga”. To sam ja, strina. Ponosna strina. Strina je ništa ali ga voli i pati za njim. A mi ostajemo ovdje dok god vi “pošteni” ne skupite hrabrosti da progovorite o njegovoj smrti javno.

– I da vam kažem, džaba vam poštenje kad vi i dalje šutite, kazala je Strina.

Potom su građani spontano otpjevali refren himne Trga, pjesme koju je napisao i izveo David Dragičević, Klinac u getu.

Mali Nikolo je izrecitovao pjesmu koju je napisao David.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!