Društvo

Promocija turističke ponude Srpske na graničnim prelazima

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske organizovalo je na graničnim prelazima podjelu materijala sa turističkom ponudom Srpske s ciljem promocije turističkih potencijala i unapređenja domaćeg turističkog proizvoda.

Podjela promotivnog materijala na graničnim prelazima Gradiška, Rača, Brčko i Zupci organizovana je od 1. do 15. avgusta u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske.

Loading...

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Dragana Ristić rekla je da je riječ je o nastavku aktivnosti koje Ministarstvo trgovine i turizma svake godine sprovodi tokom ljetnjih mjeseci, kada se bilježi povećan broj tranzitnih turista u Srpskoj.

– Promoteri koji su dijelili letke na graničnim prelazima u izvještajima su naveli da su turisti koji imaju namjeru da borave u Republici Srpskoj, kao i oni koji su u tranzitu, izrazili oduševljenje sadržajem u brošurama i lecima koje su dobili. Podjela promotivnog materijala dobra je prilika da se mnogi detaljnije upoznaju o prirodnim ljepotama i jedinstvenoj ponudi Srpske, rekla je Ristićeva.

Ona je dodala da promotivni materijal koji je podijeljen potencijalnim turistima sadrži ponudu Republike Srpske u banjskom, zimskom, avanturističkom, planinskom i eko-etno turizmu, kao i ponudu Banjaluke, Trebinja, Višegrada sa Andrićgradom i drugih.

U Srpskoj je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno povećanje broja dolazaka turista za 14 odsto i broja noćenja od 19 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U istom periodu broj dolazaka stranih turista i broj noćenja povećan je za po 18 odsto u odnosu na prvo polugodište 2017. godine.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!