Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Wikipedia – internet enciklopedija ili žuta štampa? (VIDEO)

Početkom aprila mjeseca administratorima grupe Pravda za Davida obratio se jedan od urednika srbijanske verzije Wikipedie, inetrnet enciklopedije na kojoj se mogu naći podaci o velikom broju istorijskih, javnih ličnosti i dešavanjima kod nas i u svijetu, kako trenutno, tako i u prošlosti.

Ime ovog čovjeka koji se predstavio kao urednik “Vikipedije” je Željko Todorović. On je od ljudi koji su poznavali pokojnog Davida Dragičevića tražio da se daju tačni neki opšti podaci o Davidu Dragičeviću – o datumu i mjestu rođenja, te školovanju. To su jedine informacije koje su zatražene kao podaci od strane grupe Pravda za Davida.

Članak je u početku predstvaljao iznošenje podataka koji su do tada bili poznati, uglavnom zahvaljujući press konferenciji održanoj 26. marta 2018. godine. Od tada do danas, članak se neprestano ažurira i u njemu su prijatelji porodice Dragičević uvidjeli puno netačnih informacija, te su o tome obavijestili članove grupe.

Urednik u tom članku je naveo podatak da su u krvi pokojnog Davida nađeni narkotici, iako je taj podatak odbačen kao nerelevantan čak i od strane pravosudnih organa. Međutim nigdje nije naveo da su roditelji uradili anlazu Davidove kose u Austriji, gdje se ustanovilo da u njegovom organizmu nije pronađeno ništa od navedenih naroktika unazad 6 mjeseci.

Takođe, nije naveo nigdje podatak o prijetnjama smrću Davoru Dragičeviću od strane Srđana Gajića zvanog Faka, koji je zbog toga bio i privođen, ali je napravio podnaslov u članku da su “prijetnje smrću upućene od strane Davora Dragičevića sa Trga 22.07.2018.“. Kao izvor za ovu svoju tvrdnju, pomenuti urednik je uzeo članak iz Euroblica i dnevnika TV BN od 22. jula 2018. godine.

Wikipedia članak o Davidu Dragičeviću
Wikipedia članak o Davidu Dragičeviću

Kako je u svojoj dopuni članka doslovno naveo “U nedjelju 22. jula, na protestu “Pravda za Davida” održanom po 118. put zaredom, Davidov otac Davor je zaprijetio smrću djeci predsjednika Republike Milorada Dodika i predsjednice Vlade Željke Cvijanović ukoliko bi njih dvoje još jednom putem medija spomenuli Davidovo ime.“, članovi grupe Pravda za Davida, iako su odmah znali da to nikada nije rečeno na Trgu, provjerili su još jednom snimak od tog 118. dana i uvidjeli na kako brutalan način su iskorištene riječi Davora Dragičevića i predstavljene kao nešto što on uopšte nije rekao.

Tog dana na Trgu, Davor je spomenuo Milorada Dodika i Željku Cvijanović i poručio im da ime njegovog mrtvog djeteta ne uzimaju u usta, jer je osnova njihove priče da je David bio delikvent i narkoman iz problematične porodice, jer će ih on natjerati da i oni odsjeku kosu svojoj djeci, s čim je želio poručiti da su njihova djeca možda i koristili narkotike za koje terete Davida, a što bi pokazala analiza njihove kose.

Tu rečenicu je pomenuti urednik predočio kao prijetnju smrću i još je snimak (na kojem se jasno čuje šta je Davor tom prilikom rekao), priložio kao dokaz.

Nakon maila u kojem ga je članica grupe zamolila da to ukloni, jer je pogrešno interpretirao u članku, da ga ne bi porodica tužila za klevetu, urednik se više nije javljao ali članak i dalje stoji sa istom dezinformacijom.

Grupa Pravda za Davida moli sve ljude koji podržavaju borbu porodice Dragičević, da pomognu u zaustavljanju širenja laži o Davidu i njegovoj porodici, te da ukoliko imaju pristup Internetu, prijave glavnom uredništvu Wikipedie članak koji se nalazi na ovom linku:

https://sr.wikipedia.org/wiki/David_Dragičević

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button