Društvo

Željka Cvijanović: Zajedničkim trudom iz godine u godinu Srpska je brojnija i naprednija

Pod platanima se juče sve orilo. Članovi trebinjskog Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ dočekali su premijerku Vlade RS. 

Ni Željka Cvijanović nije došla praznih ruku, mališani su dobili poklone, a roditelji podršku koja nikada nije bila upitna, kažu u Udruženju. Zajedničkim trudim iz godine u godinu Srpska je brojnija i naprednija, poručuje premijerka.

“Na nivou RS sada imamo nešto više od 1.000 beba koje su rođene upravo zahvaljujući ovoj podršci koju obezbjeđuje Vlada RS ali isto tako moram da kažem i mnoge lokalne zajednice su se uključile. Ono što me čini posebno ponosnom jeste da smo mi uspjeli i da treći pokušaj bude besplatan”, kaže Željka Cvijanović, premijer Vlade RS.

“Koliko znači puno ljudima koji su riješili problem još više znači ljudima koji su tek u programu i nisu riješili, ovo znači da nisu sami da je cijela Republika Srpska uz njih. To se samo može završiti uspjehom i nikako drugačije”, Snežana Misita, Udruženja “Bebe”, Trebinje.

Gradom podno Leotara prošetala se Željka Cvijanović i kako kaže napredak je više nego očigledan.

Premijerka je pohvalila rad gradskih vlasti i njihovu spremnost za saradnju sa Vladom RS. Zato će ulaganja u Trebinje biti nastavljena.

“Ove godine se u Trebinju realizuje negdje oko tri miliona maraka investicija od Vlade iz ovoga programa koji imamo 120 miliona koji se širom Republike plasira, ali uz to treba pomenuti da smo prethodnih godina investirali preko 75 miliona maraka u različite kapitalne projekte”, kaže predsjednica Vlade RS.

Uveliko se radi i zatvoreni olimpijski bazen u Trebinju. Sve će biti završeno do zime. U taj objekat biće uloženo više od 13 miliona maraka, zajedničkim snagama sve će platiti HET, Vlada Srpske i Grad Trebinje.

“Ovo je objekat koji je jedinstven u RS, radi se iz temelja i nijedan nije ovakav napravljen, pogotovo nama ovdje na jugu RS i veoma je važno da imamo i za zdravlje i za omladinu da nam ne ide iz RS da ovdje trenira da ovdje imamo uslove i to će biti vrijednost i Trebinja i Vlade i Republike Srpske”, rekao je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Željka Cvijanović se sastala i sa koalicionim partnerima.

Saradnja je kaže odlična, a ciljevi su isti – bolje Trebinje i velika pobjeda na predstojećim izborima.

“Sve to opet govori o našem jednom dobrom i sadržajnom koalicionom odnosu”, Rajko Ćapin, predsjednik GO SP Trebinje.

“Iskrena podrška zajedničkim kandidatima za člana Predsjedništva i za Predsjednika RS”, kaže Petar Ivanković, predsjednik GO DNS Trebinje.

“Naravno svi očekujemo ubjedljivu i veliku pobjedu”, kaže Mijat Šarović, predsjednik GO US Trebinje.

Željka Cvijanović i Luka Petrović uručili su i 240 članskih karti novim članovima SNSD, i  održali radni sastanak sa simpatizerima ove stranke.

Izvor
Glassrpske
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!