Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Uhapšeni nakon ubistva prvog komšije: Bašalići predati sarajevskom Tužilaštvu (FOTO)

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo predali su u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva 22-godišnjeg Enesa Bašalića i njegovog oca Suada (50), koji su uhapšeni nakon ubistva njihovog 43-godišnjeg komšije Azema Ćesira, koje se dogodilo juče u sarajevskom naselju Hrasno Brdo.

Enes, koji je nakon svađe i tuče u kojoj su učestvovali on i njegov otac sa jedne, te Ćesir sa druge strane, automobilom namjerno udario Ćesira, tereti se za ubistvo. Njegov otac, koji je po kazivanju očevidaca, lopatom tukao komšiju, osumnjičen je za nasilničko ponašanje.

– Postupajući tužilac naložio je 24-satno zadržavanje osumnjičenih, a nakon što oni u ovom zakonskom roku budu ispitani, tužilac će odlučiti o daljim mjerama koje će prema njima biti poduzete – kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Sve se, prema kazivanju komšija odigralo jučer kasno poslijepodne.

Malobrojne komšije koje su pristale razgovarati s novinarima ispričale su kako su se oko 17 sati najprije posvađali Azem i Enesov otac.

Tada je Suad pozvao Enesa koji se automobilom Renault Clio namjerno zaletio i udario Azema, te ga bukvalno prilijepio za zid.

Od zadobijenih povreda Azem je preminuo na mjestu, a smrt su konstatirali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Enes i Suad uhapšeni su sinoć i sprovedeni u službene prostorije MUP-a KS na krim-obradu.

Svađi je, tvrde komšije, kumovala ranija netrpeljivost između Bašalića i Ćesira, navodno zbog puta između njihovih kuća.

Izvor
Faktor
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button