Banjaluka

Novi način rada semafora za Zapadnom tranzitu

Nakon što je korigovan rad semaforskog uređaja kod Gimnazije, juče je korigovan rad i semafora na prve dvije raskrsnice na ulazu u grad, gledano iz smjera Prijedorske petlje – saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Novi način rada semafora na navedenim raskrsnicama (skretanje za Rakovačke bare i Šargovac), podrazumjeva da više nema posebnih faza isključivo za lijeva skretanja već semafor funkcioniše sa tzv „smaknutim fazama“. Zeleno svjetlo iz jednog smjera na glavnom pravcu (za sve manevre: lijevo, pravo, desno) počinje desetak sekundi ranije u odnosu na suprotni smjer, a iz suprotnog smjera će trajati isto toliko duže.

Loading...

– Različiti su načini rada semafora u jutarnjem i popodnevnom vršnom periodu. Ovakav način rada je rezultat provedene analize u vidu brojanja saobraćaja i utvrđivanja saobraćajnog opterećenja i strukture saobraćajnog toka na navedenim lokacijama. Naredni period će biti i testna faza novog načina rada, te će se pratiti stanje na terenu i po potrebi izvršiti dodatne korekcije – kažu u nadležnom odjeljenju.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve je najavljeno da će, tokom septembra, biti urađena korekcija na ukrštanju Zapadnog tranzita sa Ulicom Trive Amelice i ukrštanju sa Ulicom Ranka Šipke, te će završetkom ovih aktivnosti biti korigovan rad semaforskih uređaja na cjelokupnom Zapadnom tranzitu.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!