Društvo

Za sedam mjeseci 1.800 inspekcijskih kontrola igara na sreću

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću istrajni su u sprečavanju ilegalnog priređivanja zabavnih igara. Za proteklih sedam mjeseci, u 1.800 inspekcijskih nadzora, pravna i odgovorna lica su za kazne ukupno izdvojila 73 hiljade maraka, tvrde iz Uprave.

Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Prijedor prednjače u ilegalnom priređivanju igara na sreću.

“Inspektori vrše nadzor nad priređivanjem igara na sreću, ulaze u kladionice, putem uplatno-isplatnih mjesta, terminala za sportsko klađenje, automata za igre na sreću, klasične tombole i elektronskih igara. Dok, zabavne igre, to su igre koje su namijenjene isključivo djeci, najčešće se priređuju u parkovima, tržnim centrima, putem autića, konjića koje ste mogli vidjeti u parkovima”, kaže Marina Selak, načelnik Odjeljenja za inspekcijski nadzor Republičke upra za igre na sreću.

Zabavne igre nisu ništa manje rizične. Naprotiv, namijenjene su najmlađima, pa zahtjevaju čestu provjeru. Naljepnica o tehničkoj ispravnosti i naljepnica izdata od Republičke uprave za igre na sreću na automatu za zabavu garantuju ispravnost, a samim tim i bezbjednost djece.

“Obratim pažnju da li je sve ispravno, a za sve ostalo ne znam. Ja mislim da je ispravno. Mislim da ne bi tu stajali da nije sve uredu.”

“Imam dvije male djevojčice i ne smatram da je to za njih.”

“Svaki roditelj bi sigurno htio da zna da li su te igračke i takva sredstva za igranje ispravna. Pretpostavljam da prije postavljanja postoje nekakve procedure koje zahtijevaju da se ti proizvodi provjere, kao što se i mnogi drugi provjeravaju”, kažu anketirani građani.

Početak školske godine nosi nove, dodatne probleme inspektorima Republičke uprave za igre na sreću. Na terenu se susreću i sa maloljetnicima koji nedozvoljeno učestvuju u ovim igrama.

Maloljetnici najčešće koriste samouslužne automate. Kako bi lakše suzbili ovaj problem, inspektorima će u pomoć pristići i policajci koji će olakšati identifikovanje maloljetnika, ali i sankcionisanje onih koji im dopuštaju da budu na ovakvim mjestima.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!