Društvo

Advokatski tim: Opraštamo Predsjedniku i pozivamo ga da zajedno pronađemo istinu i pravdu

Nakon sastanka sa članovima Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića međunarodni advokatski tim je koji radi na slučaju poručuje: “Uskoro očekujemo pomake”.

Advokatski tim Davora Dragičevića koji čine advokati Duško Tomić i Ifet Feraget, iz Hrvatske Anto Nobilo, a iz Srbije Zora Dobričanin Nikodinović danas je imao niz sastanaka sa predstavnicima tužilaštva i policije čime su zvanično počeli sa radom na slučaju Davida Dragičevića.

Loading...

Oni su se danas sastali i sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem i direktorom policije Darkom Ćulumom, te sa glavnim republičkim tužiocem Želimirom Lepirom.

Advokat Duško Tomić rekao je pred novinarima da su dobili uvjeravanja da će sve nadležne institucije biti otvorene za saradnju i da će svi koji rade na slučaju Davida Dragičevića biti stavljeni na raspolaganje advokatskom timu.

Dušan Tomić

“Dobili smo uvjeravanje i u Tužilaštvu i iz MUP-a da će se sve dopustiti samo da se sazna istina. Imali smo sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova i direktorom policije, jako dug sastanak, a onda još duži sa glavni tužiocem i sa postupajućim tužiocem. Mi smo od njih dobili pristup svemu što smo tražili”, rekao je Tomić, koji obećava da se neće upecati na lijepe riječi koje su dobili.

On navodi da su za sada uočili neke propuste i nelogičnosti na kojima će dalje raditi.

“Jedan od važnih propusta jeste nedostatak veša i dobili smo uvjerenje od pripadnika tužilaštva i MUP-a da će pokrenuti postupak protiv onih koji su krivi za to”, kaže Tomić.

On navodi da oni neće podlijeći političkim pritiscima, te da su dobrodošli svi oni koji su za istinu.

“Uvjeren sam da u svim institucijama ima onih koji su za istinu. I da napomenem, mi nismo plaćeni i ovi koji pitaju koliko ćemo dobiti para odgovoramo nula. Takođe, od danas ni jedna teška riječ ne ide sa trga već riječi ljubavi nade i traženja istine”.

Tomić kaže da su imali i dilemu da li da idu kod predsjednika RS ili ne.

“Hvala unaprijed što će nam biti omogućeno sve, kao smo čuli iz kabineta predsjednika, ali ovdje postoji sumnja da je on prešao svoja ovlaštenja. Mi mu opraštamo i pozivamo ga da zajedno pronađemo istinu i pravdu”, kaže Tomić.

Anto Nobilo

Advokat iz Hrvatske Ante Nobilo navodi da im je u Tužilaštvu rečeno da će moći davati i dokazne prijedloge.

“U državnom odvjetništvu nam je rečeno da ćemo imati pristup istrazi i da ćemo moći davati dokazne prijedloge. U narednim danima očekujemo da će advokati moći ući u spis i nakon čega ćemo napraviti detaljnu analizu. Ja se nadam da ćemo mi sa njima moći raditi na utvrđivanju istine. Nama se čini da u Tužiteljstvu rade punom parom i mi ćemo se potruditi da damo svoj doprinos”, rekao je Nobilo.

Zora Dobričanin Nikodinović

Advokatica iz Srbije Zora Dobričanin Nikodinović kratko je poručila: “Vrlo brzo očekujemo značajne pomake u istrazi”.

Izvor
6yka
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!