Banjaluka

Počeo festival “Run&More Park”u Banjaluci (FOTO)

Kup trkom na 1,2 kilometar na trim stazi u parku Mladen Stojanović u Banjaluci juče je otvoren festival, sporta, zabave i muzike Run&More Park.

Ni kiša nije pokvarila dobro raspoloženje kako takmičara tako i svih onih koji su ovaj vikend u gradu na Vrbasu odlučili da provedu u poznatom banjalučkom parku i tako promovišu sport, zdrave navike i prave životne vrijednosti.

Loading...

Nakon Kup trke na kojoj su trijumfovali atletičarka Banjaluke i reprezentativka BiH Aleksandra Roljić i prvak BiH na 800 i 1.500 metara Stefan Ćuković, organizovana su zamimljiva takmičenja (Park Workout, CrossFit, Pole Sport), a najzabavniji dio prvog dana festivala je počeo “Nektar FunRun” trkom.

Iako sam naziv kaže da su u pitanju 2 km čiste zabave, druženja i dobrog raspoloženja ova trka kao i cijeli festival imaju humanitarni karakter pa su svi učesnic koji su na ime kotizacije čiji minimum je bio 1 KM ujedno učestvovali u akciji “Trčimo za one koji to ne mogu” a sva prikupljena sredstva će biti upućena na dvije adrese, Servis centru “Dajte nam šansu – Zvjezdice” i Dnevnom centru za lica sa autizmom “Djeca svjetlosti”.

Centralni dio festivala “Run&More Park”je u nedjelju kada u 10 časova startuje trka na 10 kilometara “Vitalia Banjalučka desetka ” a na kojoj će učestvovati poznata dugoprugaška imena poput Olivere Jevtić, Stenlija Kipruta, Lusije Kimani, Bojana Bijeljac i mnogi drugi uspješni trkači iz regiona i šire.ž

U sklopu “Vitalia Banjalučke desetke” je i trka na pet kilometara za napredne trkače i rekreativce. Uživanje u trkama i dobroj muzici upotpuniće i pinkik u parku a nakon svečanog proglašenja najboljih bend “Ultrazvuk”održaće koncert.

Organizaotri festivala su Support Marketing Centar Banjaluka, Atletski klub Banjaluka, Atletski klub invalida Vrbas.

Pokrovitelji su Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi RS, Grad Banjaluka, te mnoge društveno odgovorne kompanije Mlijekoprodukt, Tropik, Prointer, Vitinka, Banjalučka pivara, Sport Vison, GBT…

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!