Banjaluka

“Svi u MUP-u i Tužilaštvu, koji znate istinu a krijete: DABOGDA vam se sjeme zatrlo i predaka i potomaka, za vijek vijekova!” (VIDEO/FOTO)

Stotinu i šezdeset drugi dan za redom su se građani okupili na centrlanom gradskom mtrgu u Banjaluci tražeći razrješenje ubistvo Davida Dragičevića.

Davor Dragičević se obratio sugrađanima:

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Zahvalio svima što su uz njega 162 dana a potom podsjetio da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je kazna za to djelo predviđena do 45 godina robije.

– Vidićemo sutra, 4. septembra, što tvrdim Predsjedniče i ostali, da iz organizovanog ubistva Davida Dragičevića ne stoji MUP Republike Srpske. Sutra ćemo viditi.

– Da nije smješno, bilo bi žalosno. Iz izjave svjedoka Slađane Marić, koja stanuje kao podstanar u kući koja je u vlasništvu Kurušić Milomira koja se nalazi Velibora Janjetovića Janje broj 27, proizilazi da je dana 18.3.2018. godine oko 4 časa ujutru (a zločinac Željko Karan piše vrijeme smrti 04:00), probudila snažna buka, galama i svađa koja je dolazila spolja. Kako je svjedok navela, sjeća se da je čula jak muški, histeričan glas koji je galamio na nekoga a taj koji je galamio bio je veoma bijesan, ljut a izgovarao je neke psovke i prijeteće riječi.

– Pored tog bijesnog, ljutitog glasa, čuo se glas još dva ili tri muškarca koja su takođe učestvovala u tom razgovoru. Kako je svjedok navela, taj ljutiti glas i taj žamor dvojice ili trojice muškaraca odmah zatim pratila su dva snažna treska, zvuka, kao da je Boeing 747 pao u Crkvenu, koji su svjedoku najviše ličili na zvuk dasaka koje su bačene sa neke visine na tvrdu podlogu a čula je dva takva zvuka, treska, koji su došli u veoma kratkom vremenskom intervalu, odmah jedan iza drugoga.

– Da bi odmah nakon tih zvukova čula i zvuk kršenja grana a zatim je čula kao da je nešto teško pljusnulo u vodu. Svjedok je navela da je taj zvuk za nju bio užasan. “Toliko strašan zvuk da odmah sam pomislila da je u tom trenutku neko poginuo”. Svjedok je izjavila da je taj događaj uplašio i uznemirio do te mjere da je te nedjelje zaboravila da posti. Svjedoci: Cvijetić Ljilja, kćerka svjedoka Slađane Marić te svjedoci Čavka Esad, policajac PU Lazarevo i Šikuljak Vladan, komandant interventne jedinice, koji je u međuvremenu prekomandovan u PU Budžak. Poslije ćemo se vratiti na njih.

– Svjedoci, Čavki Esadu i Šikuljak Vladanu, navode da im je svjedok Slađana Marić prije davanja izjave ispričala za predmetni događaj.

– Znači, Tužilaštvo, vama komanduje MUP a ne vi MUP-u.

– E ovako, Esad Čavka, policajac, Lazarevo. Vladan Šikuljak, komandant interventne jedinice. Duško Purišić, zamjenik policijske stanice Lauš. Imam sve dokaze, ispise telefona. Komunicirali su u periodu od 18. do 27. i dalje sa jatakom Đorđom Rađenom, kako da organizuju zločin i kako da šalju poruke putem Vibera mrtvog tijela Davida Dragičevića.

Siniša Kojdiću, harmonikašu, šta si radio na Crkvenoj? Jesi li ga ovako dirao da vidiš diše li, da li je živ, rekao je Davor praveći pokrete nogom i dodao “Hajde reci da nisi.”.

Davorove riječi:

“Svi u MUP-u i Tužilaštvu, koji znate istinu a krijete: DABOGDA vam se sjeme zatrlo i predaka i potomaka, za vijek vijekova! A ti, Kojdiću, doćeš ti na svoje, i ti i tvoja harmonika!”

su okupljeni građani pozdravili velikim aplauzom i povicima “Tako je!”.

– A gaće Davidove ćeš mi vratiti. Ovako ga diraš da vidiš je li živ, a? Zato što je David bio do jednog momenta živ.

– Davida Dragičevića su ubili pripadnici MUP-a u sprezi sa Tužilaštvom. Znači, najvažnije institucije ove države i kriju zločin, odgovorno tvrdim.

Boro Radovanović je pušten na slobodu. Nije baš dobro ali dobro je. Ono što je uradio, morao je. Morao se sam povrijediti zato što zna kako njegove kolege rade ubistva. Da bi izbjegao svoje ubistvo. Morao je otrgnuti česmu, morao se razrezati samo da završi u Hitnoj dok ne dođe pomoć koja je došla od određenih ljudi i od Pravde za Davida. Hvala Bori na svemu, uz tebe smo! – poručio je Davor.

– Ovo vam je zvanični dokument, Okružno javno tužilaštvo, 28.6.2018. godine. Naredba o sprovođenju istrage i njihovi svjedoci. Jataci njihovi koji su oni našli, rekao je Davor pokazujući dokument.

– Na izvještaju o uviđaju piše da su dva policajca iz Lazareva. Ja, koliko imam informacije, nisu iz PU Lazarevo. A moraće da kažu odakle su. Sutra očekujem da budu dvojica uhapšeni. Dvije krivične prijave, ne znam kako oni nazivaju to. Neće biti Kojdić ali Kojdić će vrlo brzo biti uhapšen. Ali oni su sitni. Ja idem do kraja. Meni treba vrh piramide a zna se ko je na vrhu piramide i u MUP-u i u SUP-u i u Palati i svuda, u svim institucijama.

Potom su Aleksandra Ninić Vranješ i Ozren Perduv zajedno pročitali tekst u obliku dijaloga koji je napisala jedna od članica grupe Pravda za Davida.

Mali Nikolo je izrecitovao Davidovu pjesmu a Ozren Perduv je pročitao Davidovu molitvu.

Davor se još jednom obratio sugrađanima:

Šta hoće Davor Dragičević, ima još dvoje. Nek’ slavi slavu, nek’ upali svijeću, nek’ pije, nek’ se veseli, reče odlazeći predsjednik. Od tebe ništa!

Ja sam, i moji saborci, učestvovao u stvaranju ove države, ne ti i tvoji zločnici i ubice. Ja sam ga hranio 21 godinu kako sam znao i umio. Bez tvoje i vaše pomoći i zločinaca i ubica. Ja sam hranio, odhranio, vi ste ga ubili, ubijate ga i dalje. Vaše institucije, vaš MUP, vaše Tužilaštvo, sve je vaše mislite, zločinci i ubice.

Neće biti! Besa je besa! 5.10. dolazim ovdje. Za sve što bude, bićete vi lično odgovorni. Mi nismo mete, djecu više niko ne može ubijati. Nas više niko ne smije ubijati ni dirati.

 

(foto: Miroslav Mišo Blagojević)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!