Banjaluka

Koje banjalučke ulice će sutra biti zatvorene zbog dolaska Lavrova

Zbog dolaska Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Rusije, sutra će biti zabranjeno kretanje u brojnim ulicama na području Banjaluke.

Biće zabranjeno kretanje vozilima, te ograničeno kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake, na trasi kretanja delegacije, odnosno na putnom pravcu od Međunarodnog aerodroma Banjaluka u Mahovljanima do samog grada od 14 do 16 časova, kao i od 18 do 19.30 časova.

Zabrana će na snazi biti i u ulicama Gundulićeva, Olimpijskih pobjednika i u dijelu Ulice kralja Petra prvog Karađorđevića za vrijeme aktivnosti Lavrova. Obustave na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža biće periodične u vremenskom periodu od 11.30 do 14 časova.

DRONOVI: U MUP-u RS nam je potvrđeno da će policajci preduzeti mjere prvog (najvišeg) stepena bezbjednosti na teritoriji gradova Istočno Sarajevo i Banjaluka kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.

Takođe sutra, biće zabranjen prevoz eksplozivnih materija, kao i saobraćaj za teretna vozila ukupne nosivosti veće od 7,5 tona na području Banjaluke,  te opština Laktaši, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva, kao i na trasi kretanja delegacije, zabranjena je upotreba dronova.

NAREDBE: Predstavnici medija i svi građani su dužni da poštuju naredbe policajaca na terenu.

Istog dana, biće zabranjen rad određenih ugostiteljskih i drugih objekata na području gradova Banjaluka i Istočno Sarajevo, kao i opštine Laktaši.

Policajci će danas od 15 časova i sutra, dok za tim postoji potreba, pregledati stanove, poslovne prostore i druge objekte blizu temelja srpsko – ruskog hrama u Banjaluci. Građani su zamoljeni za razumijevanje i saradnju.

Građani će na lokaciju temelja srpsko – ruskog hrama moći ući iz Gundulićeve ulice, iz pravca Aleje svetog Save kao i Olimpijskih pobjednika do 15 časova, a nakon toga isključivo pješačkom zonom iz pravca naselja Borik.

PREGLEDI: S obzirom da će biti i pregledi na ulazima, građanima se savjetuje da ne nose ruksake i torbe, te da obavezno ponesu identifikacioni dokument.

Apeluje se na sve građane da se pridržavaju uputstava MUP-a RS i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ministra spoljnih poslova Rusije.

Građanima se savjetuje i da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na balkone, krovove zgrada i slično duž trase kretanja, kao i na mjestima iz protokola za vrijeme boravka delegacije.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!