Banjaluka

Počela gradnja prilazne staze koja vodi do UKC RS

Izgradnja prilazne staze pored Roditeljske kuće koja vodi do Univerzitetskog kliničkog centra RS počela je u petak, nakon čega će mališanima i njihovim roditeljima put do bolnice i nazad biti lakši i brži.

Katica Kerkez, upravnica Roditeljske kuće, rekla je da je na inicijativu i zalaganje Banjalučanke Jasne Perduv počela izgradnja staze.

“Ona je idući do bolnice shvatila da ovom trasom nedostaje staza i djeca hodaju po blatu i vodi, posebno u jesenjim i zimskim danima, pa je u februaru pokrenula inicijativu”, rekla je Kerkezova.

Loading...

Dodala je da su nakon njene inicijative i oni kao udruženje podnijeli zahtjev za izgradnju staze, poslije čega je gradnja i počela.

“Staza će biti izgrađena uz samu ogradu kuće, od završetka, tzv. slijepe ulice, gdje se nakon toga nalazi livada, preko koje je za naše mališane i roditelje najbrži put do bolnice. Imamo mi cestu, ali moramo ići skroz okolo, što je djeci jako naporno”, objasnila je Kerkezova.

Prema njenim riječima, staza će jednim dijelom izlaziti na trotoar ulice koja vodi do bolnice.

“Problem nam prave i parkirani automobili na trotoaru, gdje obično moramo sići na ulicu kako bismo nastavili kretanje. Ova staza ići će prema parkingu i uz ogradu Roditeljske kuće, što će biti brže, lakše i bezbjednije za djecu i njihove roditelje”, istakla je Kerkezova i dodala da će i kretanje biti lakše posebno za djecu koja se ponekad nalaze u kolicima.

“Djeca ne mogu nakon terapije ni hodati toliko dugo okolo da dođu do Roditeljske kuće”, objasnila je Kerkezova. Kakao kaže, u Roditeljskoj kući trenutno borave četiri mališana.

Iz Gradske uprave rekli su da se radi o pješakoj stazi dužine 30 metara i širine dva metra, koja bi trebalo da bude završena u narednih nekoliko dana.

Roditeljska kuća, koja je namijenjena djeci koja se liječe na Odjelu hematoonkologije Univerzitetskog kliničkog centra RS i njihovim roditeljima otvorena je u junu 2016. godine.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!