Banjaluka

Dotrajala fontana ispred Narodne skupštine uskoro u novom ruhu

Dotrajala fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske uskoro bi mogla osvanuti u novom ruhu, nakon što je pokrenuta procedura za izbor izvođača na njenoj sanaciji, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Prema podacima iz resornog odjeljenja, fontana, izgrađena još u vrijeme gradnje nekadašnjeg Doma JNA, već godinama je u jako lošem stanju, zbog čega će se pristupiti njenoj, za sada, djelimičnoj sanaciji.

Loading...

U skladu sa raspoloživim sredstvima u gradskom budžetu, predviđeno je da se za početak rekonstruiše bazen fontane i dio prateće opreme. Za ove radove predviđeno je 40.000 KM.

– Ovim radovima, predviđeno je da se postojeće kamene ploče, koje već godinama otpadaju, zamjene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljnje uticaje, a i daleko ljepše izgleda. Taj, novi materijal odnosno tzv. štampani beton, već je pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata, kao što je, na primjer, fontana kod Medicinskog fakulteta – navode iz resornog odjeljenja.

Uporedo sa ovim radovima, planirana je i i zamjena vodovodnih cijevi u bazenu i dijela elektro-instalacija. Pored toga, za narednu godinu je planirana sanacija dijela opreme fontane, odnosno rasvjetnih tijela i mlaznica.

Javna nabavka za izvođenje predviđenih radova raspisana je ove sedmice, a očekuje se da bi izvođač mogao biti izabran tokom idućeg mjeseca. Prema tenderskoj dokumentaciji, radovi bi trebali biti završeni za dva mjeseca.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!