Društvo

Dragočaj: Otvorena prva prigradska stomatologija za djecu

U Dragočaju je danas otvorena dječija stomatološka ambulanta, prve te vrste na prigradskom području. Ambulantu, koja je smještena u prostorijama Osnovne škole „Desanka Maksimović“, koja je takođe u procesu rekonstrukcije, danas je svečano otvorio gradonačelnik Igor Radojičić.

On je poručio da djeca iz ovog kraja više neće morati da putuju do grada da bi dobili adekvatne stomatološke usluge, nego da će to moći da urade u svojoj školi. Prema njegovim riječima, opredjeljenje gradske administracije i Doma zdravlja jeste da se vrši decentralizacija sistema zdravstvene zaštite, kako bi i stanovnici prigradskih naselja, koje bilježe veliki rast broja stanovnika, mogli da dobiju zdravstvenu pomoć u svom kraju.

– Siguran sam da će povećana dostupnost stomatološke zaštite biti od velike koristi stanovncima Dragočaja i okolnih naselja – rekao je Radojičić.

On je ukazao da će i sama škola „Desanka Maksimović“ uskoro zasjati u novom sjaju, pošto je u toku projekat njene potpune sanacije, koju su finansirali Grad i Razvojni program UN-a (UNDP).

Načelnik Službe za stomatološku zaštitu Doma zdravlja Zoran Gvozden, objasnio je da će u ovoj ambulanti biti pružane stomatološke usluge za djecu sa područja Dragočaja, Piskavice i Potkozarja, te da projektovani obuhvat iznosi oko 1.100 mališana iz ovih naselja.

– Od danas djeca iz Dragočaja ne moraju ići u centar grada da bi popravili zube, već to mogu učiniti u svom naselju – zaključio je Gvozden i dodao da je Dom zdravlja ove godine uložio velike napore u rekonstrukciju većine stomatoloških ambulanti na području grada. On je istakao da će jedan od ključnih izazova u narednim godinama biti jačanje sistema prevencije i zaštite oralnog zdravlja djece.

Povodom današnjeg otvaranja nove ambulante, direktorica Doma zdravlja Gordana Tešanović primila je sertifikat o ispunjenosti standarda ISO 9001 za Službu stomatološke zaštite.

 

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!