Društvo

Davor je i večeras stajao na Trgu sa svijećom u ruci i ćutao (VIDEO/FOTO)

Na Trgu Krajine i večeras su građani Banjaluke dali podršku Davoru Dragičeviću, koji traži od institucija da riješe ubistvo njegovog sina Davida. Okupljeni su po 190. put poručili da traže istinu i pravdu, te da od toga ne odustaju.

Davor je i večeras stajao na Trgu sa svijećom u ruci i ćutao.

– Tražimo dvije riječi: istinu i pravdu. I ne znam čime smo to zaslužili da nam nijednu ne pokušavaju reći. Još četiri dana do velikog skupa, tada će se Davor obratiti i reći ono što oni neće da kažu. Na skup dođite svi i budite dostojanstveni. Nećemo praviti probleme jer ih do sada nismo pravili – poručio je jedan od članova grupe “Pravda za Davida”.

Naveo je da će se 5. oktobra vidjeti koliku podršku ima Davor. Građani su poručili da ostaju na Trgu i da ne odustaju od davanja podrške ocu koji je ostao bez sina.

Puštena je pjesma “Klinac u getu”, a prisutni su je tradicionalno odslušali sa visoko podignutom pesnicom u vazduhu.

– Kada u petak pođete na Trg ponesite sa sobom i knjigu. Kada budete podizali ruku, na srce položite i knjigu. To će biti najveća podrška Davidu. Budimo humaniji i da gradimo bolji svijet koji je David prizivao – poručeno je sa Trga.
Daniela Ratešić je pročitala pismo Davidovog strica i strine u kome ga traže i žele da ga vide.

– Na tvom Trgu tražimo istinu i pravdu, 190 dana. Tražimo to i nikada od toga nećemo odustati – napisano je u pismu koje je Daniela pročitala okupljenim građanima.

Pročitano je još jedno pismo koje nije objavljeno na grupi “Pravda za Davida” u kome se navodi da autor neće da se ono objavi zbog svoje bezbjednosti.

– Davor me ohrabrio neki dan kada se zahvalio ljudima iz DNS koji mu šalju informacije. Ja nemam informacija, ali ga mogu zagrliti i dati mu podršku. Dolazim na Trg, ali stojim da me niko ne vidi, jer sam član SNSD i aktivan sam u svom odboru. Zahvaljujem mu se što se bori za moju i svu djecu – napisano je u pismu koje je pročitano.

Okupljeni su još jednom poručili da ostaju na Trgu i da “ćaća nikad neće ostati sam”, nakon čega je pročitana Davidova molitva.

(foto: Sofija Sofokle Grmuša)

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!