Politika

Pavić: Ne želimo ni da slavimo ni da se veselimo dok neko tuguje

PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić rekao je da su otkazane završne predizborne tribine ove stranke koje je trebalo da budu održane večeras, te da je ova stranka prihvatila preporuke Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i žalost porodice Dragičević.

“Na jednoj strani prihvatili smo preporuku policije da se po mogućnosti odgode skupovi, a na drugoj strani smo se solidarisali s porodicom Dragičević. Mi nećemo održati skup, to je blizu nas, ne želimo ni da slavimo ni da se veselimo dok neko tuguje”, rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je narod polarizovan kad je riječ o okupljanje grupe “Pravda za Davida”, te da se zaboravlja da je DNS 17. aprila saopštio da “podržava zahtjeve porodice Dragičević da se utvrdi istina o smrti 21-godišnjeg mladića Davida”.

Loading...

“Taj dan smo poslali omladinu DNS-a na trg da podrže Davora. To su ljudi zaboravili i mi smo tada rekli – sve dalje je politika. Nismo htjeli da se miješamo jer bi to zaista bila politika, a, evo, mi svoj stav ispoljavamo i time da smo otkazali i današnji završni skup DNS-a”, dodao je Pavić.

Govoreći o predizbornim anketama, on je rekao da DNS nije plaćao istraživanja javnog mnjenja, da anketama ne vjeruje puno, jer je, kako kaže, anketa onakva kakvu je neko naruči i nije odraz stvarnog stanja.

On je dodao da se DNS najviše oslanjao na kontakt s građanima i da pozitivna energija koju je doživio ne može biti lažna, te da stoga očekuje 107.000 glasova, 15 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH, budući da je od osnivanja prije 18 godina na svim izborima broj glasača ove stranke rastao.

Prema njegovim riječima, narod je veoma dobro primio to što DNS nikoga nije ogovarao, klevetao, blatio, nije se vraćao u prošlost, niti tražio mane drugih, nego je govorio o današnjici i budućem vremenu, a to je da je najvažniji projekat DNS-a Republika Srpska, a ekonomija i zapošljavanje na prvom mjestu.

“Nakon ovih izbora DNS očekuje (mjesto) predsjednika Vlade Republike Srpske i mi mislimo da bismo upravo sa predsjednikom Vlade Republike Srpske sve ove ciljeve koje je DNS sebi postavio mogli realizovati”, istakao je Pavić.

On je dodao je principijelni stav DNS-a da nikad neće glasati za prodaju rudnika, hidroelektrana, termoelektrana, šuma i zemlje.

“Nas u Republici Srpskoj ima vjerovatno oko 900.000. To je pola Beograda, a stručnjaci su procijenili da javna dobra Republike Srpske vrijede više nego javna dobra Srbije”, rekao je Pavić i naglasio da bi se samo na tome mogli postići dobri rezultati.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!