Politika

CIK BiH: SNSD i Dodik kažnjeni sa 12.000 KM

Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je odluku na današnjoj sjednici kojom su novčano kažnjeni Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Milorad Dodik, kao kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH.

“Utvrđeno je da je politički subjekt Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD odgovoran što je Milorad Dodik, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata-SNSD za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, 4. oktobra godine koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji, te je izrečna novčana kazna u iznosu od 7.000,00 KM”, saopšteno je iz CIK-a BiH.

U saopštenju stoji da je utvrđeno je da je Milorad Dodik, kandidat političkog subjekta Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD za člana Predsjedništva BiH dana 04. oktobra godine koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje, te da je izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 KM.

Odluka o izricanju kazni nije pravosnažna. Protiv odluke se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

U toku je proces utvrđivanja rezultata Općih izbora 2018. godine koji podrazumijeva objedinjavanje rezultata izbora sa redovnih biračkih mjesta i rezultata brojanja glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!