Kultura

Otvoren konkurs za nagradu “Zlatna sova”

Konkursu za najbolji neobjavljeni roman i nagradu "Zlatna sova" za 2019. godinu, trajaće do 1. marta.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske pozvao je autore koji pišu na srpskom jeziku da učestvuju na konkursu za najbolji neobjavljeni roman i nagradu “Zlatna sova” za 2019. godinu, koji je otvoren do 1. marta.

Književnu nagradu “Zlatna sova” čine autorska naknada od 5.000 KM, plaketa za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka i 20 primjeraka romana, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike.

Druga nagrada je objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorska naknada od 2.000 KM i 20 primjeraka romana, dok je treća nagrada objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorska naknada od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Ako nijedan od autora tri prvonagrađena romana ne bude imao prebivalište u Republici Srpskoj, Zavod zadržava pravo da, na preporuku stručnog žirija, osim nagrađenih romana, uz prethodnu saglasnost autora, objavi još jedan roman autora sa prebivalištem u Republici Srpskoj.

U tom slučaju, roman bi bio objavljen u tiražu od 300 primjeraka, uz autorski honorar utvrđen na osnovu internih propisa organizatora konkursa.

Pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom jeziku i koji na vrijeme dostave rukopis romana pod uslovom da nije nikada objavljen, kako na srpskom, tako ni na drugom jeziku.

Rok za proglašenje najboljeg neobjavljenog romana je 31. maj 2019. godine.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!