Društvo

Kreće remont u Rafineriji nafte Brod

Remont u Rafineriji nafte Brod, nakon velike havarije nastale nakon eksplozije 9. oktobra naveče, počeće ubrzo, a cilj je osposobiti pogone za proizvodnju do 28. novembra.

To je rečeno danas na sastanku direktora sa radnicima.

U funkciju će biti stavljena nova linija, dok će Izomaks (postrojenje “05”) biti potpuno rekonstruisan, za šta će trebati do 6 mjeseci rada.

Loading...

Rukovodstvo je zatražilo kriminalističku istragu kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za nesreću i smrt radnika Ljube Patkovića.

Kako se nezvanično saznaje od izvora iz Rafinerije, eksplozija se desila u postrojenju “05”, poznatijem kao “Izomaks”, a pukla je cijev koja ulazi u V1 posudu.

Navodno je od previsokog pritiska puklo koljeno i dio cijevi, što je dovelo do požara.

Kako je ranije objavljeno, radna knjiga u kojoj radnici Rafineriji Brod na kraju smjene unose informacije o toku procesa proizvodnje najvjerovatnije krije uzrok zbog kojeg je došlo do eksplozije.

Radnici Rafinerije sa kojima smo razgovarali tvrde da je u zadnje vreme u spornom dijelu, gdje se desila eskplozija, curilo gorivo, ali izgleda da niko to upozorenje nije shvatao ozbiljno.

Iz svega je lako izvući zaključak da bi radna knjiga mogla da otkrije uzroke, ali i imena odgovornih za havariju u samoj Rafineriji.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!