Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Pas napao dječaka i odgrizao mu penis

Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda - Dječaku su konstatirane povrede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini, kažu iz bolnice

Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda u Zenici, a stradao je 14-godišnji dječak. Pas je dječaku nanio teške povrede, posebno u predjelu genitalija, te mu je gotovo otkinuo polni organ.

Odmah operisan

Informaciju o ovom zastrašujućem napadu potvrdili su u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je dječak, odmah nakon napada, hitno prevezen. Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, zenički ljekari odmah su operisali nesretnog 14-godišnjaka i uložili maksimalne napore da se spase dječakove genitalije.

Nakon teškog operativnog zahvata, on je hospitalizovan na Odjelu za urološke bolesti, a prema riječima dežurnog ljekara Urologije, dječak je, sedam dana nakon operacije, stabilnog zdravstvenog stanja.

– Radi se o dječaku rođenom 2004. godine, a koji je hospitalizovan uslijed ujednih rana psa lutalice. On je zbrinut u našu zdravstvenu ustanovu, a nakon operativnog zahvata uspješno se oporavlja – ističe dežurni ljekar.

Ističe da se radi o površinskim ranama te da, srećom, nema dubljih povreda.

– Njemu su konstatovane povrede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini. To je odmah po prijemu izgledalo dosta teško, ali nakon intervencija ljekara i operacije, možemo kazati da su rane dosta sanirane – pojašnjava ljekar.

Uspješan oporavak

Budući da nije bilo pouzdanih informacija je li pas koji je napao dječaka vakcinisan, dječak je primio i tetanus. On se, zajedno s majkom, i dalje nalazi na Urologiji, gdje se, za sada, uspješno oporavlja.

Specifično mjesto

Kako je izjavio dežurni ljekar, s obzirom na to da se rana nalazi na specifičnom i vlažnom mjestu, bit će potrebno dosta vremena da se dječak oporavi.

– Dječak već sada mokri samostalno, ali to malo otežava zarastanje rane, koja bi trebala biti suha. Zbog svega toga, bit će potrebno vrijeme za zarastanje i potpuni oporavak – napominje dežurni ljekar Urologije.

Izvor
Avaz
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button