Banjaluka

Komesar iz Nigerije održao predavanje u Banjaluci

Studentima u RS treba globalna perspektiva

Adenrele Šinaba, bivši komesar policijske akademije Vudil Kano iz Nigerije, održao je danas na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci predavanje studentima o svom iskustvu u borbi protiv terorističke organizacije Boko Haram.

“Trebaju da znaju kako je nastala ova teroristička organizacija i kako se protiv nje borimo. Studentima treba globalna perspektiva, da ne budu ograničeni samo na lokalna dešavanja, a to se najbolje postiže kroz razmjenu iskustava i znanja”, rekao je Šinaba.

Dodao je da borba protiv Boko Harama nije konvencionalno ratovanje, jer je riječ o terorizmu.

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci, kaže da je Šinabino predavanje studentima dalo vrijedno znanje o terorističkim prijetnjama.

Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica, kaže da već dvije godine sarađuju sa Šinabeom i da su mu predstavili aktivnosti Centra.

Kojić je rekao da su sa Šinabom postigli visok nivo saglasnosti da je potrebno formirati međunarodnu komisiju koja će se baviti stradanjima u Srebrenici.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!