Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Iz Brisela dobre vijesti za BiH privredu

Bosna i Hercegovina i Evropska komisija održale su u Briselu treći sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo kojem su u ime Evropske komisije i Bosne i Hercegovine kopredsjedavali Datli Boing koordinator politika u Generalnom direktoratu Evropske komisije i pomoćnik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Dušan Nešković.

Kako je za televiziju “N1” rekao Dušan Nešković rezultati sastanka posebno su pozitivni za Bosnu i Hercegovinu kada je u pitanju izvoz vina u Hrvatsku, ali i priprema za izvoz pilećeg mesa i prerađevina u Evropsku uniju koja se očekuje u narednom periodu.

Bosna i Hercegovina je u proteklom periodu imala nekoliko problema u oblasti izvoza koja nisu bili riješena na najbolji način ističu iz bh. delegacije.

“Jedno od tih pitanja je bilo pitanje izvoza vina gdje smo imali određene probleme sa Hrvatskom, ali smo uspjeli riješiti to pitanje pogotovo u oblasti trgovine i plasmana. Ovime to pitanje nije zatvoreno jer nastavljamo raditi na njemu kako bi spriječili neke buduće slične situacije”, kazao je Nešković.

Ovo je još jedan od tehničkih sastanaka koji se održavaju na nivou Bosna i Hercegovina – Evropska unija u periodu kada su evropske integracije Bosne i Hercegovine, pogotovo pitanje kandidatskog statusa došli u pitanje zbog usporavanja procesa odgovaranja na dodatna pitanja Evropske komisije.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button