Društvo

Borba za opstanak Fabrike kreveta “Napco Beds Factory” u Petrovu još nije završena

Još traje borba za opstanak Fabrike kreveta u Petrovu

Borba za opstanak Fabrike kreveta “Napco Beds Factory” u Petrovu nije završena, iako će četrdesetak doskorašnjih radnica, sve su prilike, preći da radi u ovdašnju fabriku obuće.

“Prema informacijama koje imam, vlasnik fabrike kreveta bi trebalo da ima sastanak s potencijalnim investitorom u inostranstvu. Ne bi bilo korektno da govorim u kojoj je zemlji sastanak i o kojem investitoru je riječ. Vlasnik fabrike je prošle sedmice bio u Petrovu, ali se nisam vidio s njim”, kazao je za “Nezavisne” Ozren Petković, načelnik Petrova.

Loading...

On navodi da do petka popodne doskorašnje radnice fabrike kreveta treba da se izjasne da li žele da rade u pogonu za izradu obuće te da je najmanje 45 radnika potrebno da se pokrene još jedna linija proizvodnje.

Ipak, odlazak radnica koje su nakon što je stala proizvodnja u “Napco Beds Factory” ostale bez radnih mjesta ne znači da je priča o ovoj fabrici završena, jer u lokalnoj zajednici vjeruju u njen oporavak.

Vrijednost fabrike procjenjuje se na oko šest miliona KM, a ni stečaj ne bi značio njen kraj, smatraju u lokalnoj zajednici, koja je značajna sredstva ubirala od poreza, a i lokalni trgovci su od nje imali koristi.

On je naveo da je na vrhuncu fabrika zapošljavala 400 radnika, ali ih je nespremne zatekla kriza u fabrici u Holandiji, koja je “majka” ove u Petrovu, pa sada svi trpe posljedice zbog novonastale situacije.

Vlasnik fabrike Denis Kornelisen prvi pogon za proizvodnju kreveta u Petrovu je otvorio 2011. godine i zapošljavao je 15 radnika, da bi tri godine kasnije, nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH, tokom otvaranja novog pogona najavio da će postati najveća fabrika boks spring kreveta u svijetu.

Kreveti iz Petrova odlazili su na tržište Holandije, Njemačke i Austrije.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!