Politika

Ko će biti novi ministri u Vladi Republike Srpske? (VIDEO)

Ko će biti novi ministri u Vladi Republike Srpske još nije poznato ali je mnogo imena u opticaju. BN saznaje da se i dalje utvrđuje pazar među koalicionim partnerima na vlasti.

Ukoliko se i znaju imena novih članova Vlade Republike Srpske za sada se kriju od javnosti. Predsjednica Vlade u tehničkom mandatu Željka Cvijanović na prvom pojavljivanju pred novinarima nakon izbora nije željela mnogo da priča o raspodjeli mjesta, najavljuje samo da bi Republika Srpska izvršnu vlast trebala da dobije do kraja godine.

Loading...

Kao i nakon svakih izbora, u opticaju je mnogo imena. Kao novi premijer odnosno mandatar za sastav nove Vlade pominje se ministar finansija Zoran Tegeltija dok bi na njegovo mjesto trebalo da sjedne Dalibor Tomaš koji je aktuelni zamjenik ministra finansija. Pojedini izvori kao novog ministra finansija pominju i Zoru Vidović, direktora Poreske uprave.

Informacije koje BN dobija od jednog visokopozicioniranog člana vladajuće koalicije govore da bi mandatar mogao da bude Radovan Višković iz SNSD-a a da Tegeltija ostaje ministar finansija kao i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova. Prema tim informacijama novi ministar zdravlja mogla bi da bude Zdenka Gojković iz Socijalističke partije, aktuelna načelnica Klinike za onkologiju na Kliničkom centru Republike Srpske. kao potencijalni ministar zdravlja prema drugim informacijama pominje se i Nenad Stevandić.

Jedni izvori iz vladajuće koalicije tvrde da je fotelji ministra poljoprivrede najbliži trenutni zamjenik ministra Mirjanića, Boris Pašalić dok drugi tvrde da će u tu fotelju SNSD-ov Draško Ilić, trenutni direktor banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela, nekadašnji odbornik i direktor fudbalskog kluba “Borac”. Ilić tvrdi da o svemu ne zna ništa.

Saznaje se i da se ukida Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, a formira Ministarstvo za napredne tehnologije na čijem čelu bi navodno trebalo da bude Srđan Rajčević iz SNSD-a koji je aktuelni direktor Agencije za informaciono društvo. Prema istim izvorima ministri ostaju i Petar Đokić, Srebrenka Golić, Anton Kasipović, Alen Šeranić i Zlatan Klokić.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!