Politika

Dodik: Srpska ima stabilan sistem bezbjednosti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ima stabilan sistem bezbjednosti i da su njeni gradovi sigurni za život građana, bez obzira na pokušaje da se o njoj insceniraju razne priče.

“Ponosan sam kada odem u Banjaluku, Istočno Sarajevo ili neki naš drugi grad i vidim roditelje koji predveče slobodno šetaju ulicama sa svojom djecom. To znači da su ti gradovi i sigurni i stabilni. Tako nešto ne može da se vidi na ulicama gradova u zapadnoj Evropi zbog straha od terorizma koji tamo postoji”, rekao je Dodik.

Loading...

Dodik je istakao da će vlast Srpske učiniti sve da se zaštiti taj osjećaj sigurnosti ljudi u Republici Srpskoj.

Komentarišući napada na načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića, na koga je sinoć pucano iz vatrenog oružja u Gornjem Svilaju, njegovom rodnom mjestu koje se nalazi u federalnoj opštini Orašje, Dodik je rekao da je nedopustivo da se tako nešto dešava.

“Već sinoć sam razgovarao sa načelnikom Rakićem i on mi je ispričao sve detalje, odnosno da je na njega i njegove prijatelje koji su bili na vodi i morali da se kriju, pucao Bošnjak, a to mi je rekao čovjek koji zna o kome je riječ. To se dešavalo na prostoru Federacije BiH, ne Republike Srpske”, naveo je predsjednik Srpske.

Dodik je istakao da traži adekvatnu kaznu za počinioca i sprečavanje bilo kakvih ekscesa te vrste u budućnosti.

“Republika Srpska sa tog stanovišta može da se ponosi sa sigurnošću građana koju ima. Apsolutno je neprihvatljivo i nedopustivo, bez obzira o kome se radi, da upotrebljava oružje u bilo koje svrhe. Treba zabraniti da se oružje koristi i kad su svadbe ili bilo koja druga veselja, jer je apsolutno nedopustivo da postoji bilo kakva opasnost od organizovanih ili slučajnih dešavanja te vrste”, kaže Dodik.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!