Politika

Sindikat uprave RS: Ranka Mišić kukavičje jaje u rukama moćnika!

Saopštenje Informativne službe Sindikata uprave Republike Srpske:

Tvrdnje Sindikata Uprave Republike Srpske još jednom se pokazale tačnim,
Ranka Mišić je kukavičje jaje u rukama moćnika!

Loading...

U vikend izdanju dnevnog lista Glas Srpske izašao je tekst pod naslovom – Mišićeva dobila ponudu da uđe u Socijalističku partiju.

Ukoliko je ova informacija tačna, a sve su prilike da jeste, onda je sve ono o čemu Sindikat Uprave Republike Srpske priča već dugo vremena, dobilo zvaničnu potvrdu, da je Skupština Sindikata uprave kao najviši organ udruženja, donijela jedinu ispravnu odluku, a to je istupanje iz Saveza Sindikata Republike Srpske (SSRS).

Mjesecima unazad rukovodstvo Sindikata uprave RS, trpilo je od strane Ranke Mišić optužbe da su svi naši postupci učinjeni u tom periodu politički motivisani. U isto vrijeme „prva dama“ sindikata očigledno je pripremala teren za svoje buduće političko djelovanje.

Njen mogući izlazak na listi jedne od vodećih političkih partija niko nije demantovao, niti ona, ni sama partija. Tačna izjava koju je dala pritisnuta činjenicama sa kojima su je novinari suočili glasila je – Nikome ne pripadam, još sam slobodna, a šta će dalje biti nemam pojma.

Predsjednica SSRS, predstavlja radnike Srpske već deceniju i po, ipak ono što smo svi sa i malo mozga do sada znali, potvrdilo se i zvanično: Ranka Mišić je kukavičje jaje u rukama moćnika!

Sa istom onom gramzivošću kako ptić kukavice guta svu hranu i ostavlja ostale gladnima, tako je i Mišićeva sa obe ruke uzimala sebi ali i svojim bliskim saradnicima.

Prema njenim riječima, koje je više puta ponovila u medijima, plate u Republici Srpskoj za deceniju nisu porasle ni na nivou statističke greške. Ipak ono što je Mišićeva očigledno sigurna u kratku pamet našeg naroda, zaboravila je da je to ista decenija u kojoj je njen zadatak bio da se bori za bolji standard radnika.

E, to je njena prava zasluga. Za tako nesvakidašnji uspjeh nije ni puno 5.000 KM, nagrade koliko su mjesečna barem nezvanična primanja Mišićeve po svim osnovama.

Pravila je gospođa Mišić odlične predstave za javnost, “snažno” ali naravno bezuspješno je protestovala, kada su nekadašnji giganti gašeni, mudro je ćutala, ali ni jedna predstava nije bila ni blizu igrokaza izvedenog prilikom izglašavanja novog Zakona o radu, kada je i više nego zdušno legla na pod Narodne skupštine RS i sačekala da je snažni momci iz obezbjedjenja iznesu kao mučenicu spremnu da da i svoj život.

Naravno i tada je poslije dobro izrežirane tragikomedije običan čovjek i radnik ostao kratkih rukava.

Kao član, a donedavno i predsjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta RS, blisko sarađuje i kroji sudbinu radnika zajedno sa Milenkom Savanovićem (SP), ministrom rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Ono što je zanimljivo kako je upravo jedna od mogućnosti da Mišićeva u oktobru zasjedne u Savanovićevu ministarsku fotelju, dok druga ona možda malo realnija kaže da će predstavnik radnika RS da uđe u skupštinu Srpske na kompenzacijski mandat (jer unaprijed računaju da nema šanse za dovoljan broj glasova).

Prema sazanjima gospođa predsjednica je i u kumovskoj vezi sa još jednim članom Socijalističke partije, koji je ujedno i na direktorskoj funkciji jednog javnog preduzeća. Plivala je u sindikalnim vodama prva dama SSRS dugo i budite sigurni da bi nastavila da glumi Josipa Broza samo da joj je to dozvoljeno. Ipak prije određenog vremena izgubila je cca 10.000 članova, onih koji su odlučili da idu svojim korakom, da misle svojom glavom za neko bolje sutra.

U isto vrijeme gospođa Mišić dobija sve manje podrške od onih najbližih saradnika do juče maksimalno odanih, koji su očigledno osjećajući njen skori kraj krenuli da prave distancu. Ne imajući kuda dalje okrenula se onom sigurnom, politici.

Jedno je sigurno, dok je Ranka Mišić na čelu Saveza sindikata RS, najveći dio radnika Srpske će biti nezadovoljan, socijalno osvještenih će biti sve manje i manje, a borba za prava radnika biće svedena na po koji naslov u novinama ili “zapaljivu” izjavu na televiziji, tek toliko da se ispoštuje procedura.

Ranka Mišić je svoj zadatak odradila, držala je narod i radnički korpus pod kontrolom lažnim prepucavanjem sa nadležnima, održavala je sebe na funkciji, te će sada poslije jedne zvanične epizode u vlasti da uzme otpremninu i mirno ode u penziju.

Još jednom ponavljamo, Sindikat uprave Republike Srpske svoj put nastavlja nezavisno i samostalno, a optužbe gospođe Mišić o političkom uticaju i političkom djelovanju Sindikata uprave padaju u vodu, jer svima bi trebalo da bude sve jasno, i da se zna ko je ko!

Informativna služba Sindikata uprave Republike Srpske

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!