Hronika

Pronađena veća količina naoružanja u Gradišci

Službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za borbu protiv terorizma i ekstremizma pronašli su u selu Vrbaška kod Gradiške veću količinu profesionalnog vojnog naoružanja, potvrđeno je Srni u MUP-u Srpske.

Načelnik Odjeljenja MUP-a za odnose s javnošću Mirna Miljanović rekla je Srni da je policija prilikom pretresa kuće, garaže, pomoćnih objekata i vikendice u vlasništvu lica čiji su inicijali I.L. sa privremenim boravkom u Švajcarskoj pronašla 59 nelegalnih pušaka, vojnih i lovačkih, i 20 pištolja raznih proizvođača i kalibra.

Loading...

Ona je dodala da je pronađeno i 11.222 komada puščane i pištoljske municije različitog kalibra, ručni rakteni bacač takozvana “zolja”, deset detonirajućih upaljača, te isto toliko protivpješadijskih mina.

“Pronađene su 32 ručne bombe, pet tromblonskih mina, protivpješadijska mina – MRUD, dva komada TNT eksploziva, sporogoreći štapin veće dužine, više optičkih nišana, prigušivača pucnja, te tromblonskih nastavaka raznih proizvođača”, navela je Miljanovićeva.

Nadležnom tužilaštvu protiv I.L. biće podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela.

Miljanovićeva je najavila da će i u narednom periodu biti nastavljene aktivnosti na identifikaciji ostalih lica koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, s obzirom da postoje indicije da se isti bave međunarodnim krijumčarenjem naoružanja i minskoeskplozivnih sredstava.

Naoružanje je pronađeno u okviru akcije kodnog naziva “Nišan” koja je usmjerena na sprečavanje međunarodnog šverca oružjem, a koju su pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma pronašli u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška.

Miljanovićeva je rekla da su ove aktivnosti realizovane pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, na osnovu pisane naredbe Osnovnog suda u Gradišci.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!