Banjaluka

Zgrada u Banjaluci mjesecima bez krova, svaka kiša zadaje glavobolju

Stanari iz Ulice Carice Milice 50 još uvijek nemaju krov, a voda se već pola godine nakon svake kiše sliva sve do drugog sprata.

Olujni vjetar je 11. decembra bukvalno skinuo krov sa ove zgrade, a stanare su nakon muke sa sakupljanjem novca, dočekale i, kako tvrde, muke sa izvođačem radova.

Loading...

Dio krova još nije završen pa im svaka kiša zadaje glavobolje, jer voda kroz veliku rupu duž cijelog hodnika i dalje ulazi.

Ovu zgradu juče je obišla i ekipa portala srpskainfo.com, te se uvjerila da je veliki dio posla urađen, ali da nedostaje dio krova. Na sve strane po hodniku nalaze se sunđeri i kante kojima stanari kupe vodu, koja je uništila dijolove zidova.

– Voda se sa šupljeg krova spušta sve do drugog sprata i stalno moramo da je kupimo i čistimo. Katastrofa je što se nakon pola godine još uvijek mučimo sa ovim krovom, a izvođaču radova je rok da sve završi bio još u januaru, međutim još nije gotovo – kaže stanarka sa posljednjeg sprata Mirjana Šarić.

Dodaje da su stanari uz pomoć kredita sakupili 10.000 KM i dali firmi koja je trebalo to da završi, što je 70 odsto od ukupne cijene, a ostatak će isplatiti kada sve bude gotovo.

– Digli smo, preko ZEV-a, namjenski kredit, banka traži da ga vraćamo, a još posao nije urađen. Jedan dio jeste, ali ovaj je, kao što se vidi, šuplj i sva voda ulazi. Nedavno je padala neka prljava kiša, pa smo slojeve blata vadili iz hodnika – kaže Šarićeva.

Dodaje da će stanari spremati i tužbu, jer više ne mogu da čekaju krov i stalno kupe vodu iz stubišta. Ugovor je potpisan 18. decembra, a sve ukupno po njemu košta oko 13.700 KM.

Izvođač radov tvrdi da je sve radio po ugovoru

Sa druge strane iz prozvanog preduzeća „Građevinarstvo Vuković“ kažu da su stanarima maksimalno izlazili u susret. Milan Vuković, kaže je da pristajao na ugovor i sa manje novca.

– Kada su mi prvobitno dali 7.000 KM, ja sam odradio posao vrijedan 10.000 KM i sačekao još te tri. Prije zime sam im po urgentnom postupku odradio veliki dio krova, međutim, pred sam kraj poslova tražili izmenu ventilacije – tvrdi Vuković.

Kaže da je i na to pristao, ali da stanari nisu imali više novca, te da je sve otežavalo i to što je prethodni krov bio jako loše urađen.

– Sad je ostala ta instalacija koja nije stavljena u račun niti u predračun, jer po ugovru koji smo potpisali dodatni poslovi ne ulaze u rok predviđen za radove – tvrdi Vuković, dodajući da će stanarima već još danas zavšiti dio krova u hodniku koji je ostao nedovršen, ali da prema ugovoru nije dužan da im radi dodatne poslove koje su stanari tražili.

Stanari odgovaraju da će biti zadovoljni samo da se ispoštuje dogovoreno ugovorom, iako priznaju da je bilo nekih usmenih promjena, međutim, ipak im je, kažu, najbitnije da više nemaju rupu cijelom dužinom hodnika.

(srpskainfo.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!