Društvo

“Poskupljenje vozačkih ispita ne bi doprinijelo kvalitetu obuke”

Ministarstvo prosvjete i kulture RS nije podržalo prijedlog za poskupljenje vozačkih ispita jer smatramo da to ne bi značajno doprinijelo kvalitetu obuke, rekla je Mira Bera, rukovodilac u Zavodu za obrazovanje odraslih RS, komentarišući najavljeno poskupljenje vozačkih ispita.

Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS i vlasnik auto-škole u Banjaluci, rekao je da smatra da bi se, ako vozački ispit poskupi, u prvoj godini primjene te sporne odluke broj kandidata sigurno smanjio za 50 odsto.

Loading...

“U RS bi se od 213 auto-škola sigurno ugasilo 100 onih koje zapošljavaju dva i više radnika. Došlo bi do ogromnog poremećaja kada su u pitanju trasnportne firme, jer i sada imamo problem s manjkom vozača”, rekao je Jaćimović.

Dodao je da je mnogo elemenata koji pokazuju da povećanje cijene nije garant da može doći i do kvaliteta.

U Ministarstvu komunikacija i transporta BiH ranije su rekli da su pripremili Prednacrt odluke o jedinstvenim minimalnim budžetskim elementima vrijednosti nastavnog časa iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače i isti uputilo na mišljenje nadležnim organima za obrazovanje.

Prema riječima predstavnika nekih auto-škola, za polaganje vozačke dozvole za B kategoriju kandidati u BiH mogli bi, ako do poskupljenja dođe, izdvajati oko 1.500 KM.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!