Društvo

Anto Nobilo: David Dragičević je ubijen, ali ga niko nije silovao niti masakrirao (VIDEO)

Hrvatski advokat Anto Nobilo objasnio je zašto se povukao iz pravnog tima koji je bio uključen u istragu o smrti Davida Dragičevića. Nobilo kaže da je slučaj vrlo blizu rješenja, da se skoro zna gdje je došlo do smrti, vrijeme i način, ali da još nema počinilaca ni motiva. Problem je sada, kaže Nobilo, što je slučaj krenuo prema političkim vodama.

Hrvatski advokat Anto Nobilo nije više dio međunarodnog tima sastavljenog za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, a u razgovoru za FTV rekao je da je istina da je 21-godišnjak ubijen, ali da ga niko nije silovao, masakrirao i da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa.

Nobilo je naveo da je slučaj blizu rješenja jer se zna gdje je ubijen, kako je ubijen, ali da se ne zna ko ga je ubio – zbog čega je stvorena iskrivljena slika u javnosti o samom slučaju ubistva.

– Otac Davor Dragičević je očajan čovjek, sve mu praštam i sve ga razumijem, njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to naredio. Ništa to nije istina. Mogu zasigurno reći: niko ga nije silovao, niko ga nije masakrirao, nije ubijen u zgradi MUP-a, nije zavjera policijsko-tužilačkih organa da bi se ubio 21-godišnji dječak, to nije istina – rekao je Nobilo.

Podsjećamo, Ifet Feraget ostaje jedini advokat porodice stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića. U advokatskom timu bili su još Duško Tomić i Anto Nobilo.

Davor Dragičević i dalje tvrdi da je “vrh Republike Srpske i tužilaštva umiješan u ubistvo njegovog sina”.

Izvor
Klix
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!