Politika

Kuda ide SDS: U susret sjednici GO SDS-a

Sjednica Glavnog odbora SDS-a, koja je prvobitno bila planirana da bude održana ovog vikenda, odgođena je za naredni, potvrdio je u petak Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

On je rekao da je razlog odsustvo nekih važnih članova, koji će se vratiti do naredne sedmice.

Loading...

“Smatrali smo da je bolje odgoditi sjednicu za sljedeći vikend i tako izbjeći nepotrebne i pogrešne spekulacije o tome ko se pojavio, a ko nije. Na primjer, Mićo Mićić će biti u Makedoniji, a biće odsutni i još neki funkcioneri”, rekao je Govedarica.

Dodao je da očekuje da stranka na sjednici Glavnog odbora definiše da li je ostala na onim političkim principima od prije i tokom izbora ili mijenja svoj politički kurs.

“Takođe očekujem da stranka bude dosljedna u političkom smislu i da ostanemo na liniji onih politika i ideja na osnovu kojih su nam građani poklonili povjerenje na proteklim izborima. Od svih članova stranke očekujem jedinstvo. Naravno da je potpuno normalno da ne mislimo svi isto, ali ono u vezi s čim nema odstupanja je da moramo svi poštovati odluke koje stranka donosi i da niko nema pravo da radi šta hoće i da krši stranačke odluke i dokumente”, zaključio je Govedarica.

S druge strane, Gradski odbor Doboj pružio je u petak podršku Obrenu Petroviću, dojučerašnjem predsjedniku tog odbora, kojeg je Govedarica isključio iz stranke.

Sjednicu je sazvao Danijel Jošić, zamjenik predsjednika Gradskog odbora, a osudili su “samovolju Vukote Govedarice zbog isključivanja Petrovića iz članstva, te zatražili smjenu lidera SDS-a”.

“Neko po svaku cijenu želi da uništi SDS, ali Doboj sigurno neće”, poručio je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

“Neka uništavaju, mene su oni isključili samog, niko nije sa mnom ni razgovarao. Znači, ne učestvujem u tom uništavanju. Oni dalje neka i nastave, ali neće uništiti Doboj. Ja ću se boriti svim raspoloživim sredstvima da zajedno s predsjednikom RS i predsjednicom Vlade RS dalje nastavim s radom”, kaže Petrović.

Nakon njegovog isključenja u pojedinim medijima se pojavila informacija da je na ulaznim vratima ovdašnjeg SNSD-a, a na pitanje da to prokomentariše, on je diplomatski odgovorio:

“Je li moguće da SNSD želi da ja budem njihov član ili predsjednik čak SNSD-a, a SDS koji stalno pobjeđuje ne želi? Je li vi vidite onda perspektivu SDS-a, je li vidite perspektivu SNSD-a? Znači, ovo je stranka (SNSD) koja želi ljude koji pobjeđuju”, kazao je Petrović, te za sebe rekao da je “jedan mali političar koji se na nivou grada Doboja borio svim sredstvima za dobrobit građana”.

Da li će se vratiti u SDS ukoliko sa čelne pozicije ode Govedarica, Petrović je kazao da smatra da lider stranke neće podnijeti ostavku.

“Ako ne bude Glavnog odbora SDS-a, ja mislim da će oni dosta ljudi isključiti, i tu neće više biti kraja. Neki će možda početi napuštati sami”, naveo je Petrović, novoizabrani poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!