Društvo

Šesnaest novih pjesama u notnom svijetu “Malog kompozitora”

Jedan poseban svijet svom svojom iskrenom snagom oživi na jedan poseban novembarski dan kada se publika upoznaje da najmlađim kompozitorima, tekstopiscima, izvođačima, voditeljima i dječijim žirijem.

Naravno, riječ je o Festivalu dječijeg muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor”, koji je najznačajniji godišnji projekat Udruženja “Art Puls”, a koji se prema već ustaljenoj tradiciji održava 20. novembra, na Međunarodni dan djeteta. Ovaj put mališani će nastupiti u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra u 17.30 časova, uz direktan televizijski prenos u programu generalnog medijskog pokrovitelja Radio-televizije RS.

Loading...

U centralnoj festivalskoj večeri naći će se 16 kompozicija, a najbolje od njih izabraće četvoročlani dječiji žiri čija će imena biti objelodanjenja na dan održavanja festivala. Kao i prethodnih godina, organizator je obezbijedio i mogućnost telefonskog glasanja, koje je već počelo, tako da će glasovi publike predstavljati petog člana žirija tokom izbora tri najbolje festivalske kompozicije.

Ne treba zaboraviti da je “Mali kompozitor” dječiji muzički festival jedinstvene koncepcije i jedini ove vrste u Republici Srpskoj i BiH.

– U proteklih dvanaest godina festival je prepoznao više od dvije stotine talentovane djece iz čitave BiH, omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad sa najboljim muzičkim pedagozima regiona. Osnovni cilj festivala je afirmacija samostalnog dječijeg i literarnog stvaralaštva, te motivacija i podsticanje djece na dalji rad – naglasio je direktor festivala Mladen Matović.

“Mali kompozitor” je jedan od rijetkih festivala sa uporištem u zvaničnom nastavnom planu i programu za osnovnu školu, te jedini festival koji se u potpunosti realizuje pod okriljem struke. I ove godine je u realizaciju festivala uključeno više od četrdeset muzičkih pedagoga (univerzitetskih profesora, profesora srednjih i osnovnih muzičkih škola i veliki broj nastavnika muzičke kulture), što mu daje specifičan dignitet i poseban pedagoško-edukativni karakter.

Da se “Mali kompozitor” već godinama bavi i specifičnim oblicima inkluzije djece i njihovih porodica, naglasila je izvršna producentkinja festivala Sanela Babić i s ponosom istakla da je UNICEF i ove godine partner festivala.

– Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana djeteta je srećno djetinjstvo kao multidimenzionalni koncept koji obuhvata različite aspekte dječijeg blagostanja tokom svih razdoblja dječijeg života – od rođenja do adolescencije. Direkcija festivala “Mali kompozitor” aktivno se uključila u ovogodišnje tematsko obilježavanje Dana djeteta kroz aktivnost “Plava galerija srećnog djetinjstva”, koja podrazumijeva izložbu predmeta/suvenira koji pojedince podsjećaju na srećno djetinjstvo. Ponosni smo što smo svi zajedno dio velikog UNICEF-ovog tima koji radi na poboljšanju položaja djece – naglasila je Babićeva.

Izvor
glassrpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!