Politika

Ko su nova imena u budućoj Vladi Republike Srpske

U Vladi se uveliko piše ekspoze, razgovara i pregovara. Polako se nazire novi sastav Vlade Srpske

Novo ime stiže u ministarstvo finansija – tu će Zora Vidović iz Poreske Uprave. Alen Šeranić, izvjesno je, baviće se zdravstvom. Boris Pašalić nije daleko od poljoprivrede, a interesantno je da se DNS-ov Dragutin Rodić pominje kao ministar saobraćaja.

U izvršnu vlast mogao bi da uđe i dosadašnji direktor Pedagoškog zavoda RS, Predrag Damjanović i to kao ministar Prosvjete i kulture Republike Srpske. Damjanović u kratkom telefonskom razgovoru nije htio mnogo da otkriva. Poručio je da će o svemu govoriti kada bude zvanično. Jedno od 16 ministartsva pripašće NDP-u, a lider partije Dragan Čavić baš danas je boravio u zgradi Vlade.

Loading...

Tvrdi da se nije sastao sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom VIškovićem, ali da bi i to uskoro trebalo da se desi. Tada će, kaže, znati koje ministarstvo dobija NDP.

O Ministarstvima koja će pripasti DNS-u, mnogo ne otkriva ni lider partije Marko Pavić. Kaže, o tome tek treba da razgovara sa mandatarom. Iako je, kako ATV saznaje, na tu temu već razgovarao, Marko Pavić očigledno još nije načisto da li će i u kojem kapacitetu u izvršnu vlast.

Kako ATV saznaje, Paviću su ponuđena dva resora i to jedno koje popunjava Srbin, a drugo Bošnjak. Izvjesno je da će jednog ministra dati i Nedeljko Čubrilović.

U Izvršnu vlast će i dobojska grupa bivših SDS-ovaca, na čelu sa Obrenom Petrovićem koji bi već u srijedu na tu temu trebalo da razgoavara sa mandatarom Radovanom Viškovićem.

Jedno ministartvo dopalo je i Ujedinjenu Srpsku. Ono što je sigurno, Srebrenka Golić ostaje u svom ministarstvu. Petar Đokić mogao bi da zadrži stolicu Ministra energetike i rudarstva, dok se još ne zna ko bi mogao da bude ministar novog Ministarstva privrede.

Socijalisti bi sigurno trebalo da imaju još jedno ministarstvo. Još nije poznato da li će HDZ imati i dalje mjesto u izvršnoj vlasti, a jedno od 5 bošnjačkih, pripašće najvjerovatnije SDA. U izvršnoj vlasti, kako se nezvanično saznaje, trebali bi da ostanu i Anton Kasipović i Zlatan Klokić. Najinteresantnije je svakako mjesto ministra unutrašnjih poslova.

Dragan Lukač ima velike šanse da ostane ministar, iako ne treba začuditi ni ako stigne ponuda za ministarstvo odbrane BiH.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!