Hronika

U obračunu na Starčevici pretučen vlasnik turističke agencije

Obračun u banjalučkom naselju Starčevica u nedjelju sat vremena iza ponoći. Napadnut Mirko Stanković zbog neriješenog poslovnog aranžmana.

Radomir Graovac (29) i Dejan Mijatović (21) iz Banjaluke privedeni su zbog sumnje da su napali i pretukli vlasnika turističke agencije Mirka Stankovića (37) zvanog Putin.

Napad se dogodio u nedelju sat vremena iza ponoći u Ulici majke Jugovića u naselju Starčevica. Kako se saznaje Stanković je u blizini kružnog toka, nasred ulice, zaustavio svoj automobil “audi A8”, izašao iz njega i krenuo prema obližnjoj prodavnici.

Loading...

Nedugo zatim pored njega se zaustavio automobil “alfa romeo gt”, iz kojeg su izašli Graovac i Mijatović. Odmah su napali Stankovića i zadali mu više udaraca po cijelom telu. U tuči ni Stanković njima nije ostao dužan, pa je jednog od napadača ubo ključem od automobila u jagodičnu kost. Ipak, Stanković je izvukao deblji kraj i okrvavljene glave je sanitetskim vozilom prevezen u prijemnu hiruršku ambulantu, gde mu je ukazana pomoć, a potom je pušten na kućno liječenje.

Napadači su odmah pobjegli, ali su svjedoci tuče zapisali registarski broj “alfa romea” kojim su se odvezli. Upravo pomoću tablica policija je uspjela da identifikuje napadače.

– Brzim i efikasnim radom policijski službenici su, na osnovu prikupljenih informacija, identifikovali učesnike sukoba. U koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzimaju se mere radi utvrđivanja svih činjenica pod kojima se sukob dogodio – kaže portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Graovac i Mijatović su nakon ispitivanja pušteni na slobodu. U policiji saznajemo da je motiv napada na Stankovića bio neriješeni poslovni aranžman između njega i sestre jednog od napadača, koja je u ranijem periodu preko njega išla na turističko putovanje u Grčku. Djevojka je navodno tražila povrat novca za taj aranžman, ali ga nije dobila, za šta je njen brat krivio Stankovića.

Žrtva bez komentara

MIRKO Stanković nije želio da komentariše napad, navodeći da će istražnim organima prepustiti da rade svoj posao. Cijeli slučaj pravno je kvalifikovan kao nanošenje lakših telesnih povreda koje se procesuira na zahtjev oštećenog. Kaže da prijavu protiv napadača neće povući i da će tražiti njihovo krivično gonjenje.

Izvor
Novosti.rs
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!