Društvo

Borci obilježavaju krsnu slavu Mitrovdan

​BANJALUKA – Boračka organizacija Grada Banjaluka obilježiće danas krsnu slavu Svetog Velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan.

Iz ove organizacije najavljeno je da će u 10.30 časova na groblju “Sveti Pantelija” u naselju Borik biti položeni vijenci i zapaljenje svijeće za poginule borce Vojske Republike Srpske.

Loading...

Parastos poginulim i nestalim borcima Vojske Republike Srpske biće služen u 11.00 časova u Hramu Hrista Spasitelja, a u 12.00 časova biće obavljeno lomljenje slavskog kolača u hotelu “Bosna”.

Nemjerljiva uloga i značaj boraca u stvaranju i očuvanju Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je povodom krsne slave Boračke organizacije Srpske – Mitrovdana da su uloga i značaj boraca u stvaranju i očuvanju Republike nemjerljivi i ukazala na obavezu i odgovornost očuvanja tradicije i sjećanja na njihova hrabra djela.

U čestitki koju je u ime građana Srpske i svoje ime uputila predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomiru Savčiću i svim članovima ove organizacije, Cvijanovićeva je istakla da žrtva boraca obavezuje na jačanje i izgradnju Republike i njenih institucija, kao i na nastavak saradnje sa svim organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata na daljem poboljšanju njihovog položaja u društvu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću i svim borcima krsnu slavu organizacije – Mitrovdana.

Čubrilović je istakao da svim članovima BORS-a i svim borcima Republike Srpske želi da oda iskreno poštovanje i zahvalnost za velike žrtve i najveće zasluge koje su imali u stvaranju Republike Srpske i odbrani slobode srpskog naroda u proteklom tragičnom ratnom sukobu u BiH.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković u čestitki BORS-u Milomiru Savčiću povodom krsne slave BORS-a Mitrovdana istakao je da će Vlada i u narednom periodu predano raditi na rješavanju problema boračkih kategorija kako bi bio unaprijeđen njihov položaj u društvu.

“Izuzetno je važno da se na današnji dan prisjetimo i odamo priznanje našim borcima, a naročito onima koji su za Republiku Srpsku dali živote. Zbog njihove hrabrosti i žrtve dugujemo im neizmjernu zahvalnost. Briga prema njihovim porodicima i saborcima uvijek će biti prioritet Vlade Republike Srpske”, naglasio je Višković.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!