Društvo

Dragičević i Memić s ambasadorima zemalja EU: Dobili smo podršku, očekuje se konkretna akcija (FOTO)

Muriz Memić, Davor Dragičević i advokat Ifet Feraget danas su održali sastanak u zgradi Delegacije EU sa svim ambasadorima zemalja članica EU koje imaju predstavništva u BiH.

Advokat Feraget je nakon sastanka kazao da su bili prisutni svi ambasadori i da je sastanak potrajao mnogo duže od planiranog. Ističe da je razgovor bio veoma koristan, a da su očevi ubijenih Dženana i Davida dobili podršku.

Loading...

“Naglašen je novi pristup ovom problemu, a to, kako je rekao ambasador Hrvatske, nije pitanje šta će očevi i advokati raditi dalje, nego šta će zemlje članice EU konkretno poduzeti kako bi ovaj i svi ostali slučajevi bili riješeni i kako bi se u BiH uspostavila vladavina prava koje trenutno nema”, rekao je Feraget.

Na pitanje da li je razgovarano o greškama pravosuđa, Feraget je kazao da je bilo dovoljno vremena da se razgovara o detaljima oba slučaja.

“Na redu je VSTV i kompletno pravosuđe. Očekuje se konkretna akcija, ne samo radi utvrđivanja ko su ubice Dženana i Davida, nego svih onih koji su doveli do zloupotrebe sistema, trošenja budžetskog novca, krađe vremena koje je dragocjeno očevima koji su primjer građanske borbe za istinu i pravdu”.

Muriz Memić, Ifet Feraget i Davor Dragičević
Muriz Memić, Ifet Feraget i Davor Dragičević

Otac preminulog Dženana Muriz Memić novinarima je rekao da su on i Davor Dragičević obećali borbu do kraja.

“Sada će VSTV reći šta su uradili i šta nisu uradili. Iznijeli smo probleme, saslušali su nas i sada idemo dalje. Pitali su nas koji su naši sljedeći koraci. Rekli smo im da sve pokušavamo pravno. Ako ne ide pravno, Davor i ja znamo šta ćemo. Pozvat će Tegeltiju i hvala ambasadoru Hrvatske koji je to predložio. Neka kažu koliko su potrošili novca. Više puta sam ponovio da je Dalida Burzić kriminalac, da me Bakir Izetbegović primio i da ništa nije učinio, da je njegova supruga gore u KCUS-u sastavljala lažni nalaz za amneziju. Čitava Evropa, svi ambasadori su čuli, da je Dalida Burzić kriminalac. Kad-tad će odgovarati. Nikoga nećemo ostaviti na miru, to im garantujem”, poručio je Memić.

Davor Dragičević je kazao da je današnji dan prekretnica u oba slučaja, ali i u istoriji BiH.

Davor Dragičević
Davor Dragičević

“Ja sam zadovoljan jer su dva mala čovjeka i jedan mali advokat bili tu. Idemo do kraja, skroz do kraja. Dženana i Davida nema, nema oprosta i zaborava. U Davidovom slučaju sve se zna – Darko Ilić, Dragan Lukač, Darko Čulum, Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i Vlada RS i svi koji su se ogriješili o moje dijete”, izjavio je Dragičević.

On je dodao da samo žele pravdu jer, kako je istakao, istinu već znaju.

Izvor
Klix.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!