Društvo

Oprez zbog poledice

Saobraćaj na većini puteva u Republici Srpskoj odvija se bez većih problema, osim što poledice ima u višim predjelima, preko planinskih prevoja i mostova, dok su ponegdje i u nižim krajevima kolovozi vlažni i klizavi.

Regionalni put Ulog-Klan je mjestimično zasniježen, pa je neophodan oprez u vožnji, dok na magistralnom putu Dobro Polje-Brod postoji mogućnost obrušavanja snježnih lavina, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Loading...

Na autoputu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani” izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Zbog oštećenja nadvožnjaka u Trnu saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko tog dijela ne saobraćaju.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, do 31. decembra izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena je privremena signalizacija.

Zbog radova, režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se obustavlja na desetak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

Zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke staze na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari naizmjenično će se odvijati saobraćaj, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila mase veće od 3,5 tona i autobuse klase “M3”.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republika Srpska/Federacija BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na većini puteva u Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu, a ugaženog snijega ima na putnom pravcu Kupres-Šujica.

Magla smanjuje vidljivost na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Otoka.

Izmjenjen je režim saobraćaja na dionici puta Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela Vranduk i dva mosta, a vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje, na granici između BiH i Crne Gore zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija masa prelazi 16 tona.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Šćepan Polje-Plužine.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Novi Grad-Dvor, dok na ostalim graničnim prelazima u BiH čekanja nisu duža od 30 minuta.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!