Društvo

Kusturica: Slučaj “Dragičević” delikatan, prirodno da se država brani

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je danas da je slučaj “Dragičević” “krajnje delikatna tema”, da između pravde i zakona postoji “ogromna rupa”, ali i da postoji “čitava opcija političke prirode” koja je izvor nevolje.

On je novinarima u Beogradu rekao da je to krajnje delikatna tema i da govori o nečemu što je najsvetije i najkomplikovanije – “odnosu prema našoj djeci”.

Loading...

“Utoliko je Davor Dragičević kao pojava više od običnog fenomena, on se bori za pravdu u okviru jedne države, a mi vrlo dobro znamo da su pravda i zakon dva pojma koji najčešće nemaju veze jedni s drugim”, istakao je Kusturica.

On je dodao da je važno da se narod identifikuje sa bolom tog čovjeka, ali da, s druge strane, postoji “čitava opcija koja je političke prirode i koja je izvor nevolje”, napomenuvši da je u zemljama bivše Јugoslavije ostao niz nerazjašnjenih ubistava – od političara do novinara.

Kusturica je ocijenio da je, međutim, ovaj slučaj komplikovaniji jer je riječ o mladom životu, dok istovremeno država brani sebe, što je prirodno, jer se pojavljuje niz ljudi koji je svojim djelovanjem dovode u pitanje.

“Mislim da to više rade ta takozvana opozicija, odnosno takozvani sistem obaveštajnih službi koji, ovog puta bih rekao, nije takozvani, vrlo dobro je organizovan i zna do kraja kako da isplanira dezintegraciju bilo kojeg pokušaja da se država očuva”, istakao je Kusturica.

Kusturica je napomenuo da između pravde i zakona postoji “ogromna rupa” i to je tako u cijelom svijetu.

“U ovom slučaju smrt djeteta je to što cijelu stvar čini krajnje komplikovanom. Nadam se da će taj čvor da razriješe, a da će država da bude ono što treba da bude, odnosno da uradi ono što mora da uradi – da u ime zakona štiti sebe, a pravdu pronalazi. Nadam se brže nego što je do sada bilo”, naglasio je Kusturica.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!