Politika

Borenović: Biću sa obje ruke protiv ako ekonomski grobar Tegeltija bude kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara

Član Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH Branislav Borenović (PDP) je rekao da će biti “s obje ruke protiv” ako Zoran Tegeltija bude kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

– To je ekonomski grobar Republike Srpske. Za vrijeme njegovog mandata kao ministra finansija, Republika Srpska je dodatno zadužena za više od dvije milijarde KM – rekao je Borenović.

Loading...

Po njegovim riječima, Tegeltija je dodatno zadužio svakog građanina RS sa dvije hiljade KM, svaku četveročlanu porodicu sa osam hiljada KM.

– To je čovjek koji je donio najlošiju ekonomsku odluku za budućnost RS krajem 2011. godine kada je izmijenio član 4 Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama, kada je ukinuo ograničavanje zaduživanja na godišnjem nivou iz budžeta RS u odnosu na izvorne prihode iz prethodne godine u iznosu od 18 odsto. To je otvorilo prostor da danas iz budžeta RS ide skoro 45 odsto izvornih prihoda za vraćanje kredita – kazao je Borenović.

Istaknuo je da svaka druga marka što se skupi od naroda u kasu RS ide za vraćanje kredita.

Izvor
Srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!