Društvo

Ombudsmeni povodom skupa “Pravda za Davida”: Građane pozivamo na mir i suzdržanost, posebno pazite na djecu

Povodom najavljenog skupa “Pravda za Davida”, ombudsmeni Bosne i Hercegovine Nives Jukić i Ljubinko Mitrović pozvali su građane na mir i suzdržanost, te pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na profesionalizam i zaštitu ljudskih prava svih građana.

Svjesni značaja i ogromne uloge Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na zaštiti svih građana RS, ombudsmeni insistiraju na dosljednoj primjeni zakona kako se ne bi ugrožavala ili povrijedila prava građana.

Loading...

Ombudsmeni posebno ukazuju na potrebu zaštite prava djece i apeluju na roditelje da ih ne izlažu nepotrebnim rizicima.

U skladu sa svojim mandatom i nadležnostima, ombudsmeni poduzimaju niz aktivnosti u predmetima registriranim u instituciji Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, u vezi s ovim slučajem.

Ombudsmeni posebno ukazuju na potrebu zaštite osnovih prava i sloboda čovjeka i građanina, kao i drugih osnovnih individualnih i općih vrijednosti koje ustanovljuje i garantira pravni poredak, saopćeno je iz institucije Ombudsmena BiH.

Izvor
Srpskainfo
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!