Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Danas prve utakmice polufinala Kupa BiH u fudbalu

Prvoligaši Republike Srpske i Federacije BiH danas će dobrim rezultatom protiv favorizovanih protivnika pokušati napraviti novu senzaciju u prvim utakmicama polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Malo ko je na početku sezone vjerovao, čak i u redovima Sloga iz Gornjeg Crnjelova i tešanjskog TOŠK-a, da mogu doći među četiri najbolja tima. Ipak, malo zbog sreće i povoljnijeg žrijeba, ali prije svega zbog želje, borbenosti i kvalitetne igre oba kluba su uspjela ispisati blistave stranice svoje istorije.

Za Slogu iz Gornjeg Crnjelova utakmica s liderom BH Telecom Premijer lige BiH Sarajevom na Gradskom stadionu u Bijeljini može biti prekretnica. Zbog rezultatske krize u Prvenstvu RS, dva remija s Kozarom i Borcem, te poraza od Tekstilca, došlo je do promjene na trenerskoj klupi, koju je od Dragan Mičića preuzeo Senad Hadžić.

“Pred nama je najveća utakmica u istoriji kluba i ujedno izuzetno teška, jer evidentno je da smo u rezultatskoj krizi. Pokušaćemo da vratimo ekipu na pravi kolosijek. Sarajevo je favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat pred revanš, koji će biti još zahtjevniji”, istakao je Hadžić.

Na drugoj strani, ni timu s “Koševa” u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže. U samo nekoliko kola donedavno visoka prednost u odnosu na Zrinjski istopljena je na trenutnih šest bodova.

“Bez obzira na to što igramo protiv ekipe iz nižeg ranga, moramo biti maksimalno ozbiljni. U ranijim fazama Kupa smo se već sastali s Veležom i kakanjskim Rudarom i vidjeli da su to ekipe koje mogu da nam naprave probleme. Moraćemo biti oprezni sa Slogom”, upozorio je Husref Musemić, trener Sarajeva.

Široki Brijeg će na “Pecari” nastojati odbraniti ulogu favorita protiv TOŠK-a. Ipak, razlog za oprez daje serija dobrih rezultata Tešanjaca u federalnoj ligi, gdje su se uključili u borbu s Veležom i Olimpikom za plasman u bh. elitu.

“Respektujemo TOŠK i sigurno nisu slučajno u polufinalu Kupa. Ipak, mi smo Široki Brijeg, premijerligaška ekipa i favoriti smo. Imaćemo neke promjene u sastavu, ali ko god istrči na teren uradiće sve da već u prvoj utakmici napravimo rezultat koji bi nas približio finalu”, kaže pomoćni trener Širokog Brijega Aleksandar Vlaho.

Strateg gostiju Ajdin Mrguda poručuje da u Hercegovinu dolaze s respektom prema protivniku, ali bez bijele zastave.

“Igramo protiv ekipe koja je dosta kvalitetnija od nas. Široki Brijeg je godinama u vrhu bh. fudbala. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo rezultat koji bi nas ostavio u igri da u revanšu pokušamo nešto više da napravimo”, najavio je Mrguda.

Utakmice Sloga GC – Sarajevo i Široki Brijeg – TOŠK počinju u 16 časova.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button