Banjaluka

Za lokalne puteve 1,6 miliona KM

Uz izgradnju nove saobraćajnice sa kompletnom infrastrukturom od Petrićevca do Motika, Grad će ove godine uraditi i novi asflat na određenoj dionici puta za Motike.

Ti radovi planirani su u okviru investicionog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva, za šta je ovogodišnjim programom zajedničke komunalne potrošnje planirano ukupno 400.000 KM.

Loading...

Takođe, kroz investiciono održavanje biće nastavljeni radovi na lokalnom putu Kuljani-Barlovci–Cerici, tačnije na završetku dionice rađene prošle godine.

Uz navedene, kako su istakli u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, u okviru investicionog održavanja obaviće se sanacija kolovoza i na lokalnim putevima: Desna Novoselija – Karanovac, Bistrica – Gornja Piskavica – Piskavica, Agino selo – Krmine – Tisovac.

Programom zajedničke komunalne potrošnje predviđeno je i 400.000 KM za rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva, i to na sljedećim pravcima: Prosani – Maksimovići, Put za Kuzmanoviće (Borkovići), Vršani – Polje (Bočac), Put Krčmari (Jagare), Miljići – Miljića groblje (Bronzani Majdan), Spoj magistralnog puta M-4 sa putem za gerijatriju (Prijakovci), Put za Kneževiće (Sakić), Racune – Surjan, Put za Lipovce, Put Karalići, Piskavica – centar, Malčići – Jakići – Račići, Popovići – Stražbenica, Saračica – Vukelići – Kovačevići i dr.

Za održavanje lokalnih puteva, biće izdvojeno 800.000 KM.

U okviru ukupnih sredstava, realizovaće se i dio namjenskih sredstava po osnovu naknade po Zakonu o šumama u iznosu 200.000 KM.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!