Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Savez logoraša povodom “čestitke”: Svaki udar na Dan Republike jača i ujedinjuje Srpsku (FOTO)

Svaki udar na Dan Republike, koji je za Srbe svetinja, još više jača institucije i ujedinjuje narod Srpske, izjavio je predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić povodom morbidne “čestitke” koju su institucijama Srpske uputila bošnjačka udruženja povodom 9. januara – Dana Republike.

Dukić kaže da nije iznenađen ovim provokacijama i poručuje da muslimani moraju da shvate jednom zauvijek da BiH nikada neće biti unitarna, za šta se borio Alija Izetbegović, a nastavio njegov sin Bakir Izetbegović.

– Republike Srpska je jaka, međunarodno priznata i ponosno slavimo Dan Republike, rekao je Dukić za “Večernje novosti”.

On je ukazao da je i u prošlosti bilo pokušaja iz Federacije BiH da bude ukinut ovaj praznik, što su podržavali pojedinci iz međunarodne zajednice.

– Sve napade smo odbili, Dan Republike se i dalje slavi i slaviće se, poručio je Dukić.

Na “čestitkama” koje su na adrese institucija Republike Srpske uputila bošnjačka udruženja nalazi se fotografija ljudskih kostiju i leševa i natpis: “Ako obilježite Dan Republike Srpske ne zaboravite – ovo su njeni temelji”.

Među potpisanim pošiljaocima “čestitke” su, uglavnom, udruženja proistekla iz rata, među kojima je koalicija “1. mart”, ali i udruženja koja se zvanično deklarišu za toleranciju, mir, istinu i pravdu. Među njima su Forum građana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button