Društvo

“Elektrokrajina” potpisala ugovore o rekonstrukciji mreže

Zavisno preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka zaključilo je ugovore sa izvođačima radova na projektu rekonstrukcije srednjenaponske i niskonaponske mreže u vrijednosti od 8,16 miliona evra (15,95 miliona KM), saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ugovore su u petak, 17. maja, potpisali vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić, ovlašteni predstavnik konzorcijuma “Elektrik pauer” Momčilo Gnjatović i izvršni direktor preduzeća “Elnos BL” iz Banjaluke Branko Torbica. 

Izvođači radova su izabrani kao najpovoljniji na tenderu koji je “Elektrokrajina” obavila po pravilima i pod nadzorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja kreditno finansira ovaj projekat. 

Ugovorena rekonstrukcija mreže biće realizovana u naredne tri godine i obuhvatiće više desetina hiljada kupaca električne energije na području svih radnih jedinica “Elektrokrajine” – Banjaluka, Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica, Gradiška, Srbac, Prnjavor, Laktaši, Čelinac, Mrkonjić Grad i Šipovo. 

Čavić je rekao da potpisivanje ugovora predstavlja uvod u prvu fazu modernizacije distributivne mreže napominjući da će se u drugoj fazi pristupiti izmještanju mjernih mjesta i instalaciji pametnih brojila sa daljinskim očitavanjem potrošnje električne energije. 

“Cilj projekta je obezbjeđenje kvalitetnije isporuke električne energije za naše kupce, zatim, povećanje efikasnosti obračuna i naplate električne energije, te znatno smanjenje distributivnih gubitaka preduzeća”, istakao je Čavić. 

Torbica je zahvalio “Elektrokrajini” na ukazanom povjerenju, izražavajući uvjerenje da će kao izvođači svoje obaveze ispoštovati kako po osnovu kvaliteta radova, tako i po pitanju utvrđenih rokova. 

Prema riječima Gnjatovića, riječ je o opravdanom i korisnom projektu koji će biti realizovan na obostrano zadovoljstvo investitora i izvođača. 

“Elektrokrajina” je najveće elektrodistributivno preduzeće u Republici Srpskoj koje snabdijeva više od 255.000 kupaca električne energije na području tri grada i 18 opština krajiške regije.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!